Seneste nyt

 • Professor mener, at regionen bliver snydt

  Region Midtjylland er plaget af en dårlig økonomi, men regionen burde faktisk have en milliard mere i budgettet hvert år. 

  Sådan lyder budskabet fra Jes Søgaard, der er professor i sundhedsøkonomi ved SDU.

  Professoren peger blandt andet på, at regionen betaler mere i udligning til andre regioner, end den burde.

  Sundhedsminister Sophie Løhde afviser i en mail til TV2 Østjylland, at regionen bliver snydt økonomisk.

 • Indstiller eftersøgningen

  Forsvarets helikopter har nu indstillet eftersøgningen af den 25-årige mand, som torsdag aften forsvandt efter at være hoppet i Storåen i Holstebro.

  - Eftersøgningen gav desværre intet resultat. Vi indstiller også lige så stille eftersøgningen på jorden, og så lægger vi en ny plan i morgen, siger vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Andreas Andersen. 

 • God idé at forlænge turist-sæsonen

  Direktøren for Ringkøbing Fjord Museer, Mette Bjerrum Jensen, ser positivt på erhvervsminister Morten Bødskovs (S) ambitioner om at forlænge turistsæsonen.

  Direktøren peger på, at nogle attraktioner som Lyngvig Fyr har nået deres maksimumskapacitet om sommeren, mens der er god plads om vinteren.

  - Det er vigtigt, at vi får en meget længere turistsæson, fordi turisterne er et vigtigt grundlag for vores økonomi her på egnen, siger Mette Bjerrum Jensen.

 • Udvider eftersøgningen med helikopter

  Midt- og Vestjyllands Politi har fredag aften fået hjælp af en helikopter i eftersøgningen af den 35-årige mand, der ikke er set, siden han torsdag aften hoppede i Storåen i Holstebro.

  Politiet har dagen igennem uden held ledt efter manden med hunde og både.

  Den 35-årige forsvandt, da han ville hoppe i vandet efter en bold i Slotsgade.

 • Viborg forlænger med 18-årigt talent

  Superligaklubben Viborg FF har forlænget samarbejdet det unge midtbane-talent Jakob Vester, så kontrakten nu gælder til sommeren 2027.

  18-årige Vester kom til VFF fra FS Holstebro som U17-spiller. Han fik debut i superligaen sidste år og har indtil nu fået seks optrædener på førsteholdet. 

  - Jeg er superglad for at være her og det er en fed klub at være en del af. Jeg har været her i tre år nu, og det har været en meget spændende udvikling både for mig personligt, men også for hele klubben, og det vil jeg gerne fortsætte med at være en del af, siger han i en pressemeddelelse. 

 • Fjerner buske for at undgå oversvømmelser

  Dele af kystvejen i Thisted vil fremover være uden buske.

  I et forsøg på at undgå oversvømmelser er Thisted Kommune i gang med at fjerne buske og anden beplantning.

  Beplantningen vil blive erstattet af blomster, som fra april til oktober vil præge midtbyen.

  - Frøblandningen sikrer, at beplantningen bedre kan passe sig selv, forklarer Kurt Bennedsgaard, der er drftsleder ved Park og Vej i Thisted Kommune.

  I forbindelse med buskrydningen er der lukket for gennemkørsel på strækningen Toldbodgade til Korsgade frem til 17. november.

 • Brag mellem FCK og FCM trækker fuldt hus i Parken

  FC København får fuld opbakning, når mestrene på lørdag får besøg af FC Midtjylland i Superligaen.

  Det oplyser FCK fredag på klubbens hjemmeside.

  Med en sejr kan ligaens aktuelle førerhold slå et hul på 11 point til midtjyderne, mens fuld gevinst til gæsterne vil minimere gabet til 5 point.

  Der står således meget på spil i Parken, fastslår FCM-træner Thomas Thomasberg.

  - Det vigtigste for mig er, at vi tager derover for at udfordre dem.

  - Nu har vi en mulighed for at mindske afstanden og se, hvor vi ligger i forhold til dem lige nu. Jeg vil se et hold, der går ud og giver alt, den kan trække, siger træneren til klubbens hjemmeside.

  - Vi skal give alt for at vinde kampen, og det er det, vi går efter, tilføjer han.

  Parken har en kapacitet på 38.000 tilskuere. FCM melder udsolgt på udebaneafsnittet.

  /ritzau/

 • Danske Regioner maner til forsigtighed om livstruende konsekvenser

  Der er kapacitetsproblemer på tværs af alle regionernes hospitaler i landet.

  Men at det kan medføre livstruende konsekvenser for patienterne, skal man passe på med at tolke for meget på.

  Sådan lyder det fra næstformand i Danske Regioner Stephanie Lose (V).

  Regionen offentliggjorde onsdag aften en ny opgørelse, der giver status på regions hospitaler. Flere afdelinger vurderer, at udfordringerne kan "få livstruende konsekvenser" for nogle patienter.

  - Der er ikke nogen tvivl om, at det er et sundhedsvæsen som generelt er præget af kapacitetsproblemer. Og jeg tror, alle er klar over, at vi desværre har ventelister, der ikke er blevet afviklet eller bliver afviklet så hurtigt, som vi godt kunne tænke os, siger Stephanie Lose.

  Region Midtjylland nævner blandt andet, at det kan få livstruende konsekvenser for patienter. Er det i samme omfang, man ser de her udfordringer i de andre regioner?

  - Jeg tror, man må sige, at vi har et ret godt billede af, hvad vi har af problemer.

  - Jeg tror også, at nogle af ordvalgene i den midtjyske rapport er lidt ukonsoliderede. Det er ikke en metodisk velafprøvet teknik, de har brugt, siger Stephanie Lose.

  Hun tilføjer, at man i stedet bør støtte sig til den brede data, der er tilgængelig for situationen i sundhedsvæsenet.

  /ritzau/

 • Krydderiblanding tilbagekaldes grundet kræftrisiko

  Golden Foods tilbagekalder sin krydderiblanding ved navn "Delicious Pan Masala" af mærket "Pan Parag".

  Blandingen indeholder betelnødder, der kan være kræftfremkaldende ved tygning.

  Det skriver Fødevarestyrelsen.

  Produktet udgør derfor en sundhedsrisiko.

  Risikoen for kræft bliver øget, hvis man indtager betelnødder over en længere periode. Det er derfor heller ikke forventningen, at der vil opstå akutte symptomer.

  Produktet er solgt i butikker med specialvarer landet over.

  Indpakningen er en metaldåse med 100 gram, som er produceret 1. december 2021 med bedst før-dato den 31. december 2023.

  Fødevarestyrelsen opfordrer til, at hvis man har produktet stående derhjemme, at det leveres tilbage til butikken eller smides ud.

  /ritzau/

 • 45.000 boligejeres opkald misset i første uge efter nye vurderinger

  Tusindvis af boligejere ringede ind til Vurderingsstyrelsen den første uge, efter at de nye ejendomsvurderinger blev offentliggjort i midten af september.

  Men langt fra alle kom igennem. Styrelsen missede knap 45.000 telefonopkald i den første uge, efter at vurderingerne kom ud.

  Det fremgår i materiale fra Skatteministeriet fremlagt i forbindelse med et møde tirsdag mellem de politiske partier bag vurderingerne.

  Det skriver Berlingske.

  I den efterfølgende uge missede styrelsen over 5000 opkald. Medarbejderne formåede i løbet af de to uger at besvare lidt over 9000 opkald.

  /ritzau/

 • Vandmiljøet er hårdt ramt af værste iltsvind i 20 år

  Døde fisk i vandkanten og giftig svovlbrinte. Iltsvindet i de danske farvande har den seneste måned nået et enormt omfang og en styrke, der ikke er set siden 2002.

  På bare en måned er iltsvindet ottedoblet i forhold til sidste måned, hvor fisk og havmiljø kun blev reddet af usædvanlige sommerstorme.

  Siden har de høje temperaturer i kombination med fortsat mange næringsstoffer og septembers rolige vindforhold skabt historisk dårlige iltforhold for fisk, bunddyr og planter.

  Det viser den nye iltsvindsrapport fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi.

  Den viser iltsvindets udbredelse og styrke på baggrund af målinger fra Miljøstyrelsen og data fra myndighederne også i Tyskland og Sverige.

  Rapporten viser meget kritiske forhold i september for især bundlevende dyr, fisk og planter. I de hårdest ramte områder søger dyr og fisk væk nu, og fastsiddende dyr som orme og muslinger dør.

  - Iltsvindet har allerede nået et katastrofalt omfang. Det, der sker under havets overflade lige nu, er en tragedie for havmiljøet. Og det er ikke engang slut endnu, siger seniorrådgiver Jens Würgler Hansen fra Institut for Ecoscience ved Aarhus Universitet.

  /ritzau/

 • Politiet om træfældende mand: - Vi forventer ikke, han kommer til at fælde flere træer

  De seneste par uger har en ejerforening på Falkevej i Viborg været præget af en mand, som flere gange har fældet træer uden at have fået lov til det.

  Det har givet anledning til meget frustration blandt flere beboere, men nu lyder det ifølge politiet til, at der er sat et punktum i sagen.

  - Vi betragter sagen som afsluttet, så vi forventer ikke, han kommer til at fælde flere træer, siger Kim Steiniche, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Viborg.

 • Papkasse på komfur skyld i lejlighedsbrand

  Politi og brandfolk måtte fredag morgen rykke ud med lynets hast til Nørmarkvej i Struer. Klokken 8.20 løb en anmeldelse ind om en brand i et lejlighedskompleks, og da brandfolkene nåede frem, havde flammerne fået godt fat i en af stuelejlighederne.

  I løbet af et par timer fik brandfolkene bugt med flammerne, og det lykkedes at få begrænset branden til den ene lejlighed. Herefter kunne politiet fastlægge, at branden var opstået, fordi en papkasse var blevet placeret på et komfur.

  - Det kan selvfølgelig være en forglemmelse, så det er ikke sikkert, der kommer en sigtelse ud af det, men det ved vi ikke endnu, fortæller Ole Vanghøj, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

  Lejlighedens beboer slap med mindre forbrændinger på hænderne, men vedkommende skal nu genhuses.

  - Køkkenet og stuen er fuldstændig raseret, og resten af lejligheden er sodet til, fortæller Jean Warming, der er indsatsleder hos Nordvestjyllands Brandvæsen.

  Lejlighedskomplekset ligger her på Nørmarkvej i Struer.
  Lejlighedskomplekset ligger her på Nørmarkvej i Struer.
  Foto: Thomas Hansen
 • Brødre delte i porten i håndboldbrag

  Mors-Thy Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg Håndbold bragede torsdag aften sammen. 

  Kampen var tæt hele vejen, og de to hold klistrede til hinanden på måltavlen, som harpiks gør til et par håndboldhænder.

  Kampens største føring var således på tre mål, men til allersidst blev det helt tæt igen. Kampen endte 31-31. '

  Dermed kunne hverken Henrik eller René Toft Hansen tage håneretten i det indbyrdes brødreopgør.

  Med det uafgjorte resultat holder Mors-Thy fast i andenpladsen med otte point. Lige efter følger BSH med syv point på en delt tredjeplads.

 • Stopper eftersøgning: Fandt ikke mand i å

  Myndighederne har ikke kunnet finde den mand, som er røget i Storåen. Derfor har de torsdag sen aften indstillet efterforskningen.

  Det bekræfter vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi klokken 22. 

  Tidligere på aftenen - omkring klokken 21 - kunne politiets indsatsleder ved Musikteatret i Holstebro ellers fortælle, at myndighederne forsøgte at finde manden med både droner og hundepatruljer. 

  Men det har altså vist sig at være forgæves. Det vides derfor ikke, om manden er kommet op ved egen kraft, eller han stadig er i åen.


 • Forskere: Plads til mindst 200 ulve

  Biologisk set kan der leve mellem to og seks gange så mange ulve i Danmark, som der er i øjeblikket.

  Det vurderer forskere fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet i et notat bestilt af Miljøstyrelsen.

  Forskerne vurderer, at der i det danske landskab er levesteder og føde nok til mellem 11 og 30 ulvepar/kobler, der er en flok af ulve, svarende til mellem 77 og 210 ulve i vinterbestanden.

  Den nuværende bestand af ulve er på cirka 30 voksne ulve og mellem 14 og 20 hvalpe.

  /ritzau/

 • FCM får skræklodtrækning i pokalen

  Lodtrækningen kunne på papiret ikke blive værre for FC Midtjylland. 

  For i pokalturneringen skal de i næste runde op mod de forsvarende Danmarks- og pokalmestre fra FC København. Ottendedelsfinalen skal endog spilles på københavnsk grund.

  Det blev udfaldet af lodtrækningen torsdag aften. Her blev det også slået fast, at Silkeborg IF på udebane skal møde enten Viby eller Hvidovre, mens Viborg FF får hjemmebanefordel mod FC Nordsjælland.