Seneste nyt

 • Flere hundrede på fisketur ved Skyggehale

  Daniel Mondrup Højgård Andersen og Martin Petersen var torsdag ude med krogen til fiskedag for ældre og voksne med et handicap i Ikast-Brande Kommune.

  De var afsted med fire andre venner fra Værkstedet Lundgården i Ikast, som er et samværstilbud for voksne udviklingshæmmede, og de var helt enige om målet med dagen.

  - Det handler ikke om at fange fisk, det handler om at hygge sig.

  Det var Ældre Sagen i kommunen, der stod bag arrangementet med 232 deltagere, som foregik ved Skyggehale Put and Take.

 • Søskende vinder millioner på afdød mors Lotto kupon

  En søskendeflok fra Midtjylland har vundet 7.000.000 kroner takket være en gammel Lotto kupon, de fandt, da de ryddede op i moderens hus.

  Det skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

  - I stedet for at smide den ud, blev vi enige om, at vi ville begynde at spille den sammen. Det var noget, vi kunne have sammen til minde om mor, siger en af Lotto-arvingerne i meddelelsen.

  De ved endnu ikke, hvad pengene skal bruges på udover en ekstra blomst til graven på kirkegården.

  Lotto er danskernes foretrukne lotteri og over 1 million danskere spiller med hver uge. (Arkivfoto).
  Lotto er danskernes foretrukne lotteri og over 1 million danskere spiller med hver uge. (Arkivfoto).
 • Fans gør klar til ”årets” kamp

  Der er kærlig-had på programmet hele dagen i morgen, når Viborg FF og FC Midtjylland mødes i den afgørende kamp om at spille europæisk fodbold næste sæson.

  Kampen fremkalder nemlig store følelser i begge fanklubber, og det kan den tidligere Viborg FF fan-formand Kasper Nielsen skrive under på.

  - Had er et stort ord, og jeg ved godt, det er nemt at sige, at man hader ”FC Vestjylland”, men det giver noget ekstra stemning, siger den tidligere fan-formand, der beskriver kampen som årets kamp, mens han stryger sin grønne trøje.

  Viborg FF og FC Midtjylland har altid været kendt som rivaler. Læs mere om konflikterne i artiklen nedenfor.

 • 100 millioner til Morsø: Skal være mere attraktiv for nye tilflyttere

  Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) har netop indgået et samarbejde med Morsø Kommune for at styrke kommunens økonomi.

  Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

  - Med aftalen vil der være fokus på Morsøs særlige styrkepositioner inden for erhverv og turisme og på, at kommunen kan blive endnu mere attraktiv for nye tilflyttere, siger Sophie Løhde i meddelelsen.

  Kommunen vil modtage i alt 100 millioner kroner på fire år.

 • Vingegaard kører solo og hiver førertrøje af landsmand

  Jonas Vingegaard er ny mand i den gule førertrøje i etapeløbet Critérium du Dauphiné.

  Tour de France-vinderen vandt torsdagens 5. etape og overtog den samlede føring fra landsmanden Mikkel Bjerg, der kun fik én dag i den eftertragtede trikot.

  På den kuperede 191 kilometer lange rute blæste Vingegaard til angreb på sidste stigning og kørte de sidste 16 kilometer på egen hånd. Han krydsede målstregen mutters alene med et forspring på 31 sekunder til nærmeste forfølger, Julian Alaphilippe.

  Vingegaards forspring i det samlede regnskab er på 1 minut og 23 sekunder til Alaphilippe, mens Ben O'Connor på tredjepladsen er yderligere et sekund efter.

  Mikkel Bjergs trøjeforsvar blev forpurret af et styrt, netop som feltet begyndte opkørslen på stigningen. Selv om han hurtigt var tilbage i sadlen, kom han aldrig op blandt de bedste igen.

  Det skyldtes især, at Vingegaard og Richard Carapaz i front havde skruet tempoet voldsomt i vejret. De to kørte parløb i nogle minutter, men med 16 kilometer til mål måtte ecuadorianeren opgive at følge med.

  Vingegaard øgede forspringet på den afsluttende nedkørsel på mere end ti kilometer, der blev gennemført i rasende tempo.

  /ritzau/

 • Borgmester tordner mod beslutning om havvindmøller

  Borgmester i Thisted Kommune, Niels Jørgen Pedersen (V), er dybt utilfreds med, at regeringen har valgt at stoppe den såkaldte "åben-dør-ordning".

  - Jeg kan næsten ikke tro, at de har taget den her beslutning i Folketinget. Jeg håber, at der er nogen som kommer til fornuft, siger han.

  Ordningen betød, at virksomheder kunne byde ind med havvindmølleprojekter, mod at de selv bar omkostningerne ved etableringen. Altså at det skete uden statsstøtte.

  Til gengæld fik selskaberne lov til at bygge vindmøller på havbunden uden at betale for det.

  Ordningen har været sat på pause siden februar 2023. Men i denne uge besluttede regeringen helt at stoppe ordningen.

  Regeringen mener ikke, at ordningen overholder EU's regler for statsstøtte.

  Ud af 27 vindmølleprojekter får kun tre lov til at fortsætte. Ingen af dem er i Nordjylland, og det kommer til at koste arbejdspladser, mener borgmesteren.

  - Næsten alt vi skal lave i forhold til udvikling af nye brændstoffer, som eksempelvis brint, er afhængig af, at vi har store mængder el og overskuds-el. Selvom vi stadig har vindmøller på land, så er den store udfordring, at de store mængder bliver lavet på vandet, siger Niels Jørgen Pedersen.

  Han håber nu, at politikerne på Christiansborg vil omgøre beslutningen.

 • Vandværker opfordrer til at skrue ned for forbruget

  Tørken betyder, at DANVA, der er interesseorganisation for vand- og spildevand, nu appellerer til danskerne om at bruge vand med omtanke. 

  Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

  "Der er ingen grund til at vande græsset. Selvom det er vissent, så bliver det grønt igen, når vi en gang får regn. Og der er heller ingen grund til at fylde havebassinet op med vand. For der skal være vand nok til dem, der har brug for det til f.eks. deres dyrehold," siger fagleder for drikkevand i DANVA, Dorte Skræm.

  Lige nu pumper vandværkerne på livet løs for at levere vand nok, men hvis vandkunderne skruer lidt ned for vandet, lover DANVA, at der nok skal være drikkevand til alle. 

 • Beredskabsstyrelsen sender pumper til Ukraine

  Fire lastvogne med nødhjælpsudstyr er på vej til Ukraine fra Beredskabsstyrelsen i Herning.

  Lastbilerne er lastet med store telte, en generator og som noget af det vigtigste - to højkapacitetsvandpumper.

  Pumper skal til Kherson, hvor der lige nu er store oversvømmelser efter Nova Kakhovka-dæmningen er blevet ødelagt. 

 • To mænd varetægtsfængslet for svindel

  Torsdag eftermiddag er to mænd blevet fremstillet i grundlovsforhør for at have svindlet flere ældre borgere for 60.000 kroner. 

  Ved grundlovsforhøret blev mændene på 17 og 18 år varetægtsfængslet i fire uger. 

  Det oplyser Cecilie Paaske, der er anklagerfuldmægtig ved Midt- og Vestjyllands Politi.

  De er sigtet for at have ringet til ældre personer og udgivet sig for at være fra deres bank. Herefter har de narret de ældre til at udlevere deres betalingskort og dertilhørende kode. 

  Kortene brugte de til at hæve penge fra nærliggende hæveautomater.

  Forhøret foregik bag lukkede døre. 

 • Stor interesse for Vesterhav Nord vindmølleaktier

  I dag åbnede Vattenfall salget af aktier i den kommende havvindmøllepark Vesterhav Nord, som folk fra Lemvig eller Thisted Kommuner har mulighed for at købe.

  I alt har selskabet sat 166.797 aktier til salg for 3441,74 kroner stykket, og mange har allerede vist interesse, fortæller Arne Rahbek, der er ansvarlig for det lokale samarbejde i Vattenfall.

  - Jeg kan se, der er kommet en hel del mails ind fra folk, der er interesseret i at købe, og jeg kan forstå på pengeinstitutterne, at de allerede har haft de første henvendelser fra folk, siger Arne Rahbek.

  Lige nu er det kun fundamentet til Vesterhav Nord, der er færdig.

 • Ølfestival udsolgt på under 30 timer

  Der er udsigt til fyldte telte, når dørene til Thisted Ølfestival åbner første weekend i september. 

  Tirsdag formiddag blev 1380 billetter til arrangementet sat til salg både online og i byens chokoladebutik, og under 30 timer senere var alle billetterne solgt. 

  Det skriver Nordjyske.

  - Det er da dejligt, at vi har lavet et arrangement, som folk synes om, siger festivalchef Kjeld Vang Lauritsen til Nordjyske. 

  Han fortæller desuden, at både han selv og den øvrige festivalledelse er "fuldstændig blæst bagover".

 • To mænd anholdt for at svindle ældre

  To mænd på henholdsvis 17 og 18 år er anholdt for at have svindlet sig til 60.000 kroner fra ældre borgere i Herning og Holstebro. 

  Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  De er mistænkt for at have ringet til ældre borgere og udgivet sig for at være fra deres bank. De ældre skulle over telefonen være blevet overtalt til at give deres betalingskort og koden til kortet til en person, der kom forbi deres bopæl. 

  Efter at kortene er blevet hentet, er der blevet hævet omkring 60.000 kroner i kontanter fra hæveautomater i området. 

  De unge mænd bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro torsdag klokken 13.00. Her vil anklagemyndigheden stille krav om varetægtsfængsling. 

 • Politiet efterlyser chauffør, der har tabt store metalstænger

  Onsdag sidst på eftermiddagen tabte en lastbil tre store metalstænger fra sit lad, mens den kørte på Herningvej ud for Estvad sydvest for Skive. 

  Metalstængerne ramte tre biler, hvor af de to ikke kunne køre videre efter sammenstødet med stængerne. 

  Lokalpolitiet i Skive beder nu den chauffør, der kørte lastbilen om at melde sig. Desuden vil politiet gerne høre fra vidner, der har set hændelsen, der skete onsdag omkring klokken 16.47. 

  Henvendelser skal ske til politiet på 114. 

 • Creativ Company vinder pris

  Holstebro-virksomheden Creativ Company har fået en pris for at være en af de bedst ledede virksomheder i landet. 

  Det er rådgivnings- og revisionsfirmaet Deloitte, der har uddelt prisen, og den har fået en positiv modtagelse i Holstebro. 

  - Vi er glade for og stolte over, at vores virksomhed vinder prisen som en af de bedst ledede virksomheder i Danmark. Vi arbejder alle hver dag hårdt for at drive en stærk finansiel virksomhed, hvor det også er rart at være, så det varmer, når andre ser og anerkender vores store arbejde, siger Jakob Wulff Moeskjær, der er CEO i Creativ Company, i en pressemeddelelse.

  Virksomheden er ifølge eget udsagn en af de største i den europæiske hobbybranche med salg via distributører i 46 lande.

 • Politiet slog til på 11 adresser i Struer

  Holstebro Lokalpoliti udførte onsdag en målrettet indsats mod narko i Struer Kommune. Her opsøgte man 11 adresser, hvor der var gevinst på flere af dem.

  Blandt andet fandt man 24,2 gram kokain på en af adresserne – her venter en potentiel fængselsstraf for den ansvarlige.

  Derudover fandt man flere hundrede gram hash og flere typer af doping.

  - Indsatsen forløb fredeligt, og alle er løsladt igen. En bliver sigtet efter straffeloven, så er der to salgsager – alle tre kan ende med fængsel – og ellers er der bødestraffe til en række personer, fortæller David Dyremose, politikommissær, Lokalpolitiet Holstebro. 

 • Midtjysk topscorer fravalgt til landsholdet: Andre står foran ham

  Gustav Isaksen har det seneste års tid været tæt på en udtagelse til det danske A-landshold, men lige nu står andre offensive spillere foran i køen.

  Sådan lyder konklusionen fra landstræner Kasper Hjulmand, når han skal sætte ord på fravalget af Superligaens topscorer til de kommende to EM-kvalifikationskampe mod Nordirland og Slovenien.

  Formstærke Gustav Isaksen har i denne sæson scoret 18 mål for FC Midtjylland i Superligaen. Det er blevet til ni mål i de seneste otte ligakampe for angriberen i ligaens nedrykningsspil.

  I angrebet er Rasmus Højlund, Mohamed Daramy, Martin Braithwaite, Jonas Wind, Andreas Skov Olsen, Jesper Lindstrøm og Yussuf Poulsen foretrukket frem for Gustav Isaksen.

  /ritzau/

 • Belgien ser interesseret mod Vestdanmark

  Under Coronapandemien blev luftfarten og turismen på tværs af landegrænserne nærmest lagt ned. 

  Sidenhen har Danmark etableret en støtteordning til at genstarte luftfarten. I Vestdanmark hedder støtteordningen "Vestdanmark Re-Connected". 

  Formålet er at genstarte og fastholde centrale rutedestinationer, og det kan bl.a. gøres ved at markedsføre Vestdanmark - i det her scenarie er det med til at understøtte ruten mellem Billund Lufthavn og Bruxelles i Belgien med Brussels Airlines, det oplyser Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.

  Markedsføringen starter med et ugelangt besøg fra 44 belgiske rejsebureauagenter fra 11. juni.

 • Dagplejer idømt fængsel for vold

  En 58-årig dagplejer fra Lemvig Kommune var onsdag for retten i Holstebro, tiltalt for at have udøvet vold mod en på daværende tidspunkt 11 måneder gammel dreng, som hun skulle passe, det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

  Barnet fik ifølge anklageskriftet rifter og mærker efter et bleskift. 

  Dommeren fandt dagplejeren skyldig og kom frem til, at kvinden skal idømmes 20 dages fængsel.

  Den dømte kvinde udbad sig 14 dages betænkningstid, i forhold til om hun ønsker at anke dommen.

 • Minister vil undersøge nødvendigheden af æg på køl

  I Danmark er der en regel om, at æg skal opbevares på køl. Den regel findes ikke i nogen andre EU-lande.

  Det har fået fødevareminister Jacob Jensen (V) til at undres.

  - Der er givetvis en god grund til det, men det er et af mange eksempler på, at vi nogle gange gør tingene mere besværlige for os selv i Danmark, end det er nødvendigt.

  - Det giver kompliceret administration. Fødevarestyrelsen skal følge op på, at reglerne bliver overholdt. Det trækker ressourcer fra både virksomheder og myndigheder, som kunne være brugt klogere, siger ministeren.

  Ifølge Jacob Jensen er eksemplet med æggene blot et af mange potentielt unødigt bøvlede regler, som han er stødt på i sin tid som fødevareminister.

  Derfor starter han nu et større projekt, der skal forenkle og luge ud i unødige regler indenfor fødevarer, landbrug og fiskeri.

  /ritzau/

 • Onkel Reje kommer til kulturmøde

  Ringkøbing-drengen Mads Geertsen, der spiller karakteren Onkel Reje, valgte tilbage i starten af maj at sygemelde sig på grund af voldsomme trusler og chikane. Han blev blandt andet på grund af sin karakter beskyldt for at være satanist.

  Men nu er han tilbage, og senere på sommeren lægger han vejen forbi Børnenes Kulturmøde på Mors. 

  - Det ville være helt mærkeligt ikke at booke ham, selvom han har været i en shitstorm. Underholdningen, kunsten og kulturen skal være fri, så det ville være censur ikke at booke ham på grund af det, siger Trine Bang, der er direktør for Kulturmødet på Mors.

  Børnenes Kulturmøde er gratis for alle, og finder sted den 24-25. august