Seernes billeder: Plejehjemsbeboere synger ’Sommer og sol’ i lokalt Melodi Grand Prix

Fredag blev formiddagskaffen på plejehjemmet Åstedparken i Borris piftet op med badedyr og livsbekræftende sommersang.

Kalenderen skriver godt nok marts, men på et plejehjem i Borris emmede fællesstuen i går af sommerstemning. Både beboere og personale sang med på Birthe Kjærs klassiker 'Sommer og sol'.

- Vi havde flere sangideer oppe at vende, men den sang er bare så livsbeskræftende. Den går lige ind. Og beboerne kender den og kan synge med, siger Tove Meyer, der er leder på Åstedsparkens Ældrecenter.

quoteVi er nok lidt skøre i det her. Personalet er med på den.

Tove Meyer, plejehjemsleder

Videoen er plejehjemmets bidrag til en konkurrence på Borris Sogns facebookgruppe, hvor den lokale købmand hver uge udlodder en kurv til en værdi af 500 kroner. 

I denne uge var der Melodi Grand Prix på programmet. Og der var ingen tvivl hos medarbejderne om, at plejehjemmet i Borris skulle deltage i konkurrencen.

- Vi er nok lidt skøre i det her. Personalet er med på den. Vi besluttede torsdag, at vi ville lave et bidrag, og fredag efter formiddagskaffen optog vi så videoen, fortæller Tove Meyer.

Medarbejderne tog badedyr, blomsterkranse og solhatte med hjemmefra gemmerne. Der var nok til at beboerne også kunne få sommerkostumer på i videoen.

Liv og glæde i en svær tid

I øjeblikket kan beboerne ikke få besøg af pårørende og frivillige på grund af smittefaren for coronavirus. Men fællessang og sommerkostumer letter på stemningen i en lidt svær tid.

- Vi ønsker at skabe liv og glæde for vores beboere. De fleste synes, det er dejligt, at der er noget adspredelse. De kan godt lide musik, siger plejehjemsleder Tove Meyer.

Der var også plads til lidt humor i videoen. For før sangen kunne gå i gang, skulle plejehjemmets sygeplejerske først lige måle op, om der nu var nok plads mellem stolene, hvor beboerne sad.

- Det var for at afdramatisere det hele lidt. Det er jo lidt sjovt, og beboerne reagerer også på det, siger Tove Meyer.

En del af lokalmiljøet

Melodi Grand Prix-konkurrencen i Borris Sogns facebookgruppe slutter lørdag klokken 13.00. 

quoteVi føler os som en stor del af Borris sogn. Vi savner at være sammen med dem og de lokale frivillige.

Tove Meyer, plejehjemsleder

Netop det at være føle sig som en del af lokalområdet betyder meget for plejehjemmet - selvom det i øjeblikket er mere på afstand end normalt. 

- Vi føler os som en stor del af Borris sogn. Vi savner at være sammen med dem og de lokale frivillige, der plejer at komme ind, siger plejehjemslederen.

Hvis Åstedsparken vinder konkurrencen, kommer indholdet af præmiekurven til at forsøde tilværelsen lidt på plejehjemmet.

- Den skal selvfølgelig nydes. Det kan være, vi skal tage hul på den i weekenden, siger Tove Meyer.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.