Vindmøllefartøj væltet: Fare for olieudslip

Installationsfartøjet Sea Worker er væltet ved kysten syd for ved Hvide Sande. Myndighederne frygter for olieudslip.

Et installationsfartøj, der bruges i forbindelse med havvindmøller, har siden 27. januar ligget på grund syd for Hvide Sande. Nu er den store pram væltet, og politiet frygter, at det kan få konsekvenser.

- Der er ikke fare for hverken mennesker eller andet. Det, der er fare for nu, er, at der løber noget olie ud af den.  Vi ved det ikke endnu, lyder den foreløbige melding fra Carsten Henriksen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands politi.

Fartøjet, der går under navnet Sea Worker ligger med bunden i vejret få kilometer fra kysten ved den sydlige del af Ringkøbing Fjord. Både på land og til vands arbejdes der nu for at undgå olieudslip.

- Det er Søværnet, der er ansvarlige, når det er på havet. Så de er på vej derud med miljøskibe, og så er man i gang med at iværksætte en indsats inde på land også, forklarer vagtchefen.

Han fortæller i øvrigt, at vejrforholdene kan besværliggøre situationen yderligere: 

- Det bliver et problem, hvis den er utæt, for på grund af vejret er det svært at arbejde med forureningsbekæmpelse. Men indtil videre ved vi  altså ikke, om der er noget.

 

TV MIDTVEST dækkede sagen tæt, da installationsfartøjet for en uge siden gik på grund. Se indslaget her på siden.

Seks mand fra Hvide Sande Redningsstation var i nat på vandet for at redde 15 besætningsmedlemmer i land.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Miljø.