Nu tømmes Sea Worker for olie

Miljøfolk og dykkere er i gang med at tømme det kæntrede installationsfartøj Sea Worker for olie.

Vejret er i dag så stabilt, at miljømyndighederne og ejeren af det strandede installationsfartøj, Sea Worker, vil pumpe den olie væk, der er ombord. Både dykkere og miljøfolk er sat ind på opgaven.

Der er cirka 150.000 liter olie ombord på Sea Worker. Mængden er beskeden, når der er tale om skibsdrift, men alvorlig, hvis den skulle slippe ud i havet.

Rev sig løs under hårdt vejr
Sea Worker rev sig løs under sejlads fra Frederikshavn til Esbjerg natten til onsdag den 27. januar, da Sea Worker blev trukket af slæbebåd, og kablet mellem de to fartøjer sprang i blæst og hårdt vejr.

Alle mand ombord blev reddet i en dramatisk natlig redningsaktion. Men Sea Worker gik på grund et par kilometer ude i Vesterhavet og væltede efterfølgende.

Lige siden har Sea Workers ejere, A2SEA i Fredericia og miljømyndighederne, overvåget fartøjet og ventet på, at vejret ville tillade, at olien kan pumpes væk.

Når miljø-situationen er under kontrol, begynder planlægningen af bjærgningen af det store fartøj, der er 55,5 meter lang og 33 meter bred og har et areal på 750 kvadratmeter.