VM-helten fra Skjern om nyt vægmaleri: Jeg er stolt og beæret

Landsholdsspiller Mathias Gidsel er blevet foreviget i hjembyen - og han er godt tilfreds med resultatet.

For første gang siden VM-triumfen i januar var Mathias Gidsel i weekenden hjemme i Skjern, og landsholdsspilleren i håndbold benyttede lejligheden til at studere et nyt vægmaleri af sig selv i byens streetpark.

- Jeg er er meget imponeret. Jeg havde godt set nogle billeder af det, men at stå her i Skjern og se det live er med til at åbne for flere detaljer og for, hvor flot det egentlig er, lød hans umiddelbare bedømmelse.

Maleriet er lavet af Jonas Madsen med kunstnernavnet flgrafix. Han er også daglig leder i streetparken, og selv om han ikke interesserer sig voldsomt meget for håndbold, blev han så begejstret for Mathias Gidsels indsats i kvartfinalen, at han besluttede sig for at forevige stemningen.

- Mathias viste under kvartfinalen en rigtig vild attitude. Han ville det her. Og det er det  billede, jeg har fanget, sagde Jonas Madsen.

- Mathias, hvordan er det at se sig selv blæst sådan op på en væg?

- Først og fremmest er jeg glad for, at jeg ikke har et så stort hoved i virkeligheden. Men det er da fedt, og jeg utroligt stolt og beæret over, at der er nogen, der har gidet at lave sådan et portræt af mig, lød det fra den danske verdensmester.

Det er den daglige leder af streetparken Jonas Madsen, der har lavet det store billede af Mathias Gidsel.
Det er den daglige leder af streetparken Jonas Madsen, der har lavet det store billede af Mathias Gidsel.
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Mini vænne sig til en ny virkelighed

Før VM i Egypten var der måske ikke så mange i den brede offentlighed, der kendte Mathias Gidsel. 

På forhånd var han også selv usikker på, om han overhovedet ville blive udtaget, men den 22-årige højre back fik i den grad sit internationale gennembrud og blev en af landsholdets vigtigste spillere.

Eller som der står på Madsens maleri: A legend is born (en legende er født).

Dermed har Gidsel, der som ungdomsspiller i Skjern blev kaldt Mini på grund af sin klejne størrelse, også skullet vænne sig til at være en kendt figur i det offentlige.

- Da jeg efter 30 dage i Egypten trådte ud af flyet i Kastrup, var det en helt ny verden, jeg skulle lære at navigere i. Men det har kun været positivt. Der har været en masse, der har stoppet mig på gaden, men folk er glade, og jeg er enormt glad for at have været med til at skabe lidt glæde i januar sammen med resten af holdet.

Mathias Gidsel spiller i GOG, men har stadig stor tilknytning til hjembyen, hvor hans mor i øvrigt arbejder i administrationen i Skjern Håndbold. 

- Skjern er en lille by, så vi kender godt hinanden i forvejen, men jeg er da blevet stoppet et par gange og spurgt til slutrunden. Så får vi en god snak om det. Det er charmen ved Skjern, lød det fra Mathias Gidsel.

Den nykårede VM-håndbold-helt Mathias Gissel fra skjern - skulle idag se en hyldest til ham - i sin hjemby.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.