Vestjysk vindindustri håber på vind i sejlene med Biden

Hos JSB i Ringkøbing, der producerer komponenter til vindindustrien, håber og tror man på, at USAs nye præsident bliver til deres fordel.

Der er mange industrier, der er afhængige af USA. En af dem er vindindustrien. Hos JSB i Ringkøbing, som producerer komponenter til vindindustrien, håber og tror man på, at USAs nye præsident bliver en gevinst for dem.

- Det ser ud til, at vindindustrien skal vokse med 25 procent de næste ti år. Nu kommer der demokrater til at sidde på kongressen og præsidentposten, så det tal kan blive meget større, men det kan vi kun gøre os forhåbninger om, siger Andreas Kipker, der er administrerende direktør i JSB.

quoteDet bliver spændende at se det.

Andreas Kipker, administrerende direktør, JSB

JSB sidder på 35 procent af verdensmarkedet, og vil den nye præsident gøre alvor af at sætte billioner af til grøn omstilling, får det stor betydning for Ringkøbing-virksomheden.

- Det bliver spændende at se det, siger Andreas Kipker.

Lunde tror på Biden

Esben Lunde Larsen, der er tidligere medlem af Folketinget for Venstre, arbejder nu for en grøn tænketank i Washington DC. Han er overbevist om, at virksomheder som JSB godt kan begynde at glæde sig.

- Dels står USA med den nye præsident over for store milliardinvesteringer i den grønne omstilling. Herunder at forbedre energisektoren her i landet. Dels har Biden også meddelt, at det første, han gør, er at få USA tilbage på det internationale klimaspor, siger Esben Lunde Larsen.

Det vil Joe Biden, ifølge Esben Lunde Larsen, blandt andet gøre ved at tiltræde den Paris-aftale, som hele verden indgik i 2015 for at forbedre verdens klima og miljø, men som Donald Trump trådte ud af. Derfor mener ekspolitikeren også, at Bidens grønne håb for USA kommer til at betyde noget for Danmark.

- Her har USA brug for hjælp fra verden, og det kommer midt- og vestjyske virksomheder til gode, fordi de er førende, når det kommer til grøn omstilling, siger Esben Lunde Larsen.

Joe Biden blev indsat som præsident onsdag klokken 18.00 dansk tid.  


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.