Venstre må kigge langt efter en folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern Kommune

Førhen var det næsten en selvfølge, at Venstres folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern Kommune ville blive valgt til Folketinget.

Ringkøbing-Skjern Kommune har i mange år været en af Venstres højborge. Derfor har der også næsten været garanti for, at kredsens folketingskandidat endte i Folketinget. Den tid er ovre, og nu kan kommunekredsen ikke engang finde en ny kandidat.

- Jamen, indtil videre har jeg ikke haft nogen henvendelser officielt, siger Henrik Østergaard, der er formand for Venstres kredsbestyrelse i Ringkøbing-Skjern.

quoteDer kan sagtens gå en derude, som bare ikke lige føler sig helt klar til at melde sig endnu.

Henrik Østergaard, formand, Venstres kredsbestyrelse, Ringkøbing-Skjern

Kredsbestyrelsen opfordrede for tre uger siden til, at mulige kandidater meldte sig, men det er som sagt ikke sket. Der er fortsat tre uger tilbage af tilmeldingsperioden.

- Der kan sagtens gå en derude, som bare ikke lige føler sig helt klar til at melde sig endnu, siger Henrik Østergaard.

Ifølge kredsbestyrelsen skal den nye kandidat ikke nødvendigvis bo i kommunen.

Dårligt folketingsvalg

Venstre i Ringkøbing-Skjern led for alvor et knæk sidste sommer, da det ikke lykkedes Kenneth Mikkelsen at blive valgt for Ringkøbing-Skjern. Det skyldtes ikke mindst konkurrencen fra Kristendemokraternes lokale stemmesluger Kristian Andersen.

- Det er da ikke nogen rar situation for Venstre. Det er der slet ingen tvivl om. Det er også en meget uvant situation for Venstre. De har været vant til, at der var meget gode kandidater - som oftest fra egen avl i nyttehaven her i kommunen, siger Gudrun Pedersen, der er chefredaktør for Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Kristian Andersen har netop meddelt, at han stiller op igen. Det betyder, at Venstres kandidat skal være noget ganske særligt, hvis han eller hun skal have en chance.

quoteDer er ingen tvivl om, at den kandidat, man skal ud og finde, skal være en der i karisma og gennemslagskraft kan måle sig med Kristian Andersen.

Gudrun Pedersen, chefredaktør, Dagbladet Ringkøbing-Skjern

- Der er ingen tvivl om, at den kandidat, man skal ud og finde, skal være en der i karisma og gennemslagskraft kan måle sig med Kristian Andersen, siger Gudrun Pedersen.

Aldrig set før

I 50 år har Harry Jensen fra Stauning været Venstre-mand. Som tidligere medlem af amts- og regionsråd har han oplevet lidt af hvert. Dog ikke noget som den nuværende situation i Venstre.

- Det er overraskende for mig, for jeg er vokset op med en situation, hvor der var mange, der stod i kø for at få lov til at være med til at lovgive i det samfund her, siger Harry Jensen.

Venstre-manden bryder sig ikke om den situation, som Venstre lige nu står i.

- Det, der bekymrer mig allermest, er, at der ikke er en erhvervsmand med 20 års erfaring, som siger, at nu er det min tur til at tage det job op. Man kan jo næsten sige, at det også er en form for borgerligt ombud, siger Harry Jensen.

Der er opstillingsmøde den 18. maj.

Harry Jensen er ærgerlig over, at ingen har meldt sig som Venstres kandidat i Ringkøbing-Skjern
Harry Jensen er ærgerlig over, at ingen har meldt sig som Venstres kandidat i Ringkøbing-Skjern
Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST