Veganerpartiet og landmand mødes efter diskussion: - Det hele handler om små skridt

Både politikeren og landmanden var efter mødet ganske tilfredse med udbyttet.

Diskussioner på Facebook kan føre mange ting med sig. Især når det er diskussioner mellem veganere og landmænd.

For den økologiske landmand Tobias Christensen fra Nr. Vium endte en Facebook-diskussion med et besøg af Soley Jonsdottir, der er bestyrelsesmedlem i Veganerpartiet i Vestjyllands Storkreds.

- Det hele handler om små skridt. Det er derfor, det er så vigtigt, at vi kommer ud og besøger landmændene, snakker med dem og fortæller dem om de muligheder, der er, og lytter til deres pointer, fortæller Soley Jonsdottir om sit besøg hos Tobias Christensen.

Veganerpartiet, der i sidste uge holdte stiftende generalforsamling i den vestjyske storkreds, vil rokke ved landmændenes holdninger til dyr. Men selvom besøget søndag var en succes for begge parter, ændrer det umiddelbart ikke noget for Tobias Christensen.

Landmand søger ikke væk

Politikerne i Veganerpartiet har svært ved at se, at økonomisk profit kan retfærdiggøre den handling, det er at dræbe et dyr.

- Jeg kan godt se, at når du har været inde i det i så lang tid, at det så er svært at komme væk fra, argumenterer Soley Jonsdottir til Tobias Christensen.

Men for den økologiske landmand handler det slet ikke om at lave om eller komme væk.

- Det er heller ikke noget, jeg vil væk fra. Jeg er opvokset i landbruget, og det er sådan, landbruget har bestået altid, siger Tobias Christensen.

Veganerpartiets politiske fundament

Succes for begge parter

Selvom landmanden og veganeren ikke deler samme holdning om dyrene, deler de samme holdning om søndagens besøg: Det var en succes for begge parter.

- Sådan som de har været overfor mig i dag, vil jeg også sige til andre landmænd, at jeg synes, de skulle til at overveje at gøre det. For det er både interessant for mig og rigtig interessant for dem at komme ud og se det, siger Tobias Christensen.

Det er Soley Jonsdottir enig i.

- Jeg tror, at det er vigtigt, at i et område, hvor der er så meget landbrug, at vi har en stemme for dyrene og for klimaet, lyder det fra bestyrelsesmedlemmet.

Veganerpartiet er endnu ikke opstillingsberettiget til næste folketingsvalg.

Det kræver, at de får 8.635 vælgererklæringer mere, end de har nu.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.