Værft i Hvide Sande vinder ordre til 170 milioner

Hvide Sande Shipyard skal bygge et nyt skib, der skal kontrollere fiskeriet i Nordsøen og Skagerak.

Hvide Sande Shipyard, Steel & Service kan glæde sig over en ny stor ordre.

Fiskeristyrelsen har valgt det vestjyske værft til at bygge et nyt fiskerikontrolskib til knap 170 millioner kroner. 

- Vi er glade og godt tilfredse. Det er en rigtig god ordre, der kan være med til at sikre vores aktiviteter på nybygningssiden frem midten af 2022  - så det er super godt at få sådan en ordre i hus, siger direktør Carl Erik Kristensen til TV MIDTVEST.

Hvide Sande Shipyard vandt ordren i et tæt kapløb med Karstensens Skibsværft i Skagen.

Miljø- og Fødevareministeriet oplyser, at der i udbudsprocessen er lagt stor vægt på, at væftet i Hvide Sande tilbød en miljø- og klimarigtig løsning - blandt andet i forhold til brændstofforbrug, isolering og materialevalg.

- Jeg er glad for, at vi nu har valgt det værft, som skal bygge Fiskeristyrelsens nye kontrolskib, endda et værft i Danmark med stolte traditioner for godt skibshåndværk. Både Hvide Sande og Karstensen havde rigtigt gode bud på løsning af opgaven, men når Fiskeristyrelsen gjorde regnebrættet op, var Hvide Sande lidt foran, siger fiskeriminister Mogens Jensen (A) i en pressemeddelelse.

Det nye kontrolskib får navnet "Ny Vestkysten" og skal udføre kontrol med fiskeriet i Nordsøen og Skagerak. Ud over skrappe miljøkrav er der i udbuddet også stillet høje krav til manøvre- og sødygtighed. Skibet skal leve op til nye kontrolformer, hvilket blandt andet indebærer arbejdet med store droner. 

Den nøjagtige pris på nybygeriet er 169,8 millioner kroner - en regning der delvist betales af EU-midler.

"Ny Vestkysten" ventes at stå færdigt i forsommeren 2022.

Interview med direktør Carl Erik Kristensen, Hvide Sande Shipyard.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.