Iværksættere sælger tøj fra Jordans storhedstid - drømmen er en international kæde

Handelsskoleeleverne Anders Berg Dahl og Mads Mylius Jakobsen fra Skjern har startet en forretning, og succesen og ambitionerne er store.

På et loftsrum i Skjern bliver der taget billeder, pakket ordrer og strøget T-shirts og trøjer for fuld damp.

De to unge handelsskoleeleverne Anders Berg Dahl og Mads Mylius Jakobsen startede Din Vintage Shop den 17. marts, og succesen kom hurtigt.

De har allerede haft mere end 500 tilfredse kunder. De har en månedlig omsætning på omkring 30.000 kroner, og så har de mere end 5000 følgere på Instagram.

- I starten blev vi lidt overraskede, fordi vi købte den første boks hjem og efter to døgn, der havde vi allerede tjent det dobbelt af, hvad vi betalte. Der tænkte vi, at der er et marked. Så vi købte en masse nyt hjem, som solgte rimelig hurtigt, og så har vi fået en hjemmeside, siger Anders Berg Dahl til TV MIDTVEST.

Store planer

Anders Dahl og Mads Jakobsen sælger tøj fra en tid, hvor det var Beverly Hills og Michael Jordan, der var det fede, og tøjet er inspireret af highschool og collegetøj og 80’erne og 90’ernes mode.

Begge drengene er født i 00’erne. Anders Dahl er 19 år gammel og Mads Jakobsen 17 år, men tøjet hitter, og de har begge erfaringer med at videresælge tøj og sko. Det har de gjort, siden de blev konfirmerede.

Succesen er der, og ambitionerne fejler ingenting. De har allerede ekspanderet virksomheden og indgået et samarbejde med youtuberen Alexander Siniora fra Aarhus.

- Han fandt os på en iværksættergruppe på Facebook, hvor vi vandt 14 dages gratis markedsføring af ham, og han har over 40.000 følgere på YouTube. Efter han så vores tal, vores instagram og vores salg, valgte han at købe sig ind i virksomheden, fortæller Anders Berg Dahl.

Succesen har fået drengene til at drømme stort, og når de om et år er færdig med handelsskolen, håber de at kunne bruge deres sabbat år på at starte en fysisk butik i Aarhus.

Den helt store drøm er at få en vintagekæde, der findes i hele verden, men før de kigger mod udlandet, vil de rundt i Danmark.

Gik hurtigt fra tanke til handling

Ingen af de to unge mænd er nye, når det kommer til forretning, selvom de kun er i gang med deres andet år af handelsskolen. De har tidligere sammen haft Splash Danmark, hvor de designede og solgte muleposer.

Da skolerne lukkede ned, var der ikke meget at lave, og det var blandt andet corona-kedsomheden, der fik drengene i gang med projektet.

- Jeg sad derhjemme og så på en Facebookgruppe, at der var nogen, der solgte vintagetøj. Det hedder bulk, når man køber meget ad gangen, og så søgte jeg på, hvor man kunne købe det henne. Så snakkede jeg med Anders dagen efter, og så gik der ikke lang tid, før vi havde en boks, og så solgte vi det, fortæller Mads Mylius Jakobsen.

I dag rejser drengene sammen til England, hvor de skal finde endnu mere vintagetøj til deres webshop.

Se indsalget om iværksætterne fra nyhederne 6. juli: Under corona nedlukningen har der ikke været meget at lave, og kedsomheden fik to unge handelsskoleelever op af stolen. På et loft i Skjern har de startet en webshop, hvor de sælger vintage tøj inspireret af college og highschooltøj, der bringer tankerne tilbage på Beverly Hills og 80'er og 90'er moden.