Ungdomsprojekt vinder 5.000 kroner: - Det er en fed anerkendelse at få

Ungdomshuset Gul Stue i Sdr. Bork blev mandag belønnet med 5.000 kroner og en plads i top 3 ved Erhvervsministeriets Landdistriktspris 2020.

I en gammel købmandsbutik i Sdr. Bork ligger det nye ungdomshus Gul Stue, der skal være samlingssted for alle unge mennesker i den sydlige del af Ringkøbing-Skjern Kommune.

Mandag eftermiddag fik projektet en tredjeplads ved Erhvervsministeriets Landdistriktspris 2020, som hvert år gives til en person, forening eller virksomhed, der styrker det lokale fællesskab.

- Det er en fed anerkendelse at få, siger 20-årige Marcus Høgsbro Ottosen.

Han er en af initiativtagerne bag projektet, som startede for to år siden. Det er nemlig de unge selv, der har fået idéen til ungdomshuset, og det var også derfor Landdistriktsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune indstillede projektet til Landdistriktsprisen.

- De har vist et særligt overskud ved at skabe deres eget mødested i stedet for at vente på, at der kommer nogle og gør det for dem, siger Torben Hjøllund Mortensen, der er formand for Landdistriktsrådet i kommunen.

Ifølge Marcus Høgsbro Ottosen er Gul Stue kun blevet en realitet, fordi unge mennesker fra flere forskellige byer er gået sammen om at skabe et samlingspunkt.

- Det kunne slet ikke lade sig gøre, hvis det bare var én by. Så ville der ikke være nok unge, og slet ikke nok unge der havde lyst til at være en del af det, siger han.

Derudover har opbakningen fra lokalsamfundet været vigtig for at få projektet til at lykkes, fortæller den unge initiativtager.

- Når vi har haft brug for hjælp, så har vi bare kunnet ringe til tømrermesteren, og så er han kommet flyvende for at sætte en håndvask i, eller hvad nu vi havde brug for, siger Marcus Høgsbro Ottosen.

Med tredjepladsen følger en gevinst på 5.000 kroner, som Gul Stue regner med at bruge på et fællesarrangement, når restriktionerne igen tillader det.

Gul Stue er støttet økonomisk af blandt andet Realdanias Underværker, Ringkøbing-Skjern Kommunes Landdistriktspulje og Tuborgfondet.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.