Ung bilist spillede smart foran politistationen: Da han stak af, endte vejen blindt

Da politiet kom hjem fra patrulje, holdt en ung mand klar til at gasse op og råbe efter dem.

Porten er lige smækket i til politiets parkeringsgård, da de to lokalbetjente opdager, der holder en hvid bil ude på vejen på den anden side af porten.

For der bliver råbt ud fra den hvide Chevrolet. Inde i bilen sidder tre unge. Hvad der bliver råbt, ved politiet ikke, men der er masser larm, for bilens chauffør gasser helt vildt op. Så snart politiet går hen mod bilen, stikker den af.

Det fortæller politikommissær Knud Lauridsen, der er leder af lokalpolitiet i Ringkøbing, dagen derpå.

Politi grinede

Problemet for de tre unge i bilen var bare, at de kørte ned ad Fjord Allé i Ringkøbing. Det er en blind vej.

Så da de unge i bilen fandt ud af det, blev de nødt til at køre tilbage mod stationens gård. Her stod de to betjente klar.

- De stod og grinede lidt af dem. Det kunne de ikke rigtig lade være med, fortæller Knud Lauridsen med et smil i stemmen.

Omkring klokken 20.45 onsdag aften kunne den 18-årige chauffør, der også ejer bilen, se sig selv være sigtet for støjende og generende kørsel. Derfor kan manden, som bor i området omkring Lem mellem Skjern og Ringkøbing, se frem til en bøde.

Sker meget sjældent

Politifolk oplever af og til, at blive generet, når de er i gang med deres arbejde. Og det er ikke altid, bødeblokken kommer frem. Men lige i dette tilfælde gjorde den altså, fordi råb og den larmende bilkørsel foregik lige foran stationen.

- Det er meget, meget, meget sjældent, at vi oplever noget som det her. Men der er jo nogen, der føler sig kaldet til at gøre det, siger Knud Lauridsen.

Hvorfor der blev råbt til politiet, hvad der blev råbt, og hvorfor chaufføren gassede op i høje omdrejninger på en blind villavej, blev politiet ikke meget klogere på onsdag aften.

- Chaufføren havde ikke nogen fornuftig forklaring på, hvorfor han gjorde det. Det syntes de bare lige, de havde lyst til, siger Knud Lauridsen.