Tyve i stjålet bus kørte ind i Louises hus: - Det var som en eksplosion

To mænd i en stjålen X Bus kørte natten til onsdag ind i flere huse i Ringkøbing.

Klokken 3.45 onsdag morgen vågnede Louise Kjærgaard ved et voldsomt brag, som fik hende ud af sengen.

- Det var som om, at det var en eksplosion, fordi det rungede vanvittigt. Jeg forsøgte at kigge ud ad vinduet og kunne se noget af en bus, der holdte derude. Så kom der et brag mere, og jeg styrtede ned, for jeg troede, at bussen var kørt ind i selve huset, fortæller Louise Kjærgaard, der bor på Nørregade i Ringkøbing.

Bussen kørte rundt i Ringkøbings gader natten mellem tirsdag og onsdag.
Bussen kørte rundt i Ringkøbings gader natten mellem tirsdag og onsdag.
Foto: Privatfoto

Traumatisk oplevelse

Bussen var tidligere på natten blevet stjålet af en 27-årig og en 28-årig mand fra en busparkering i Ringkøbing. De var først kørt ind i et elskab ved Louise Kjærgaards hus og herefter ind i trappen til huset. Også et andet hus på gaden blev påkørt, ligesom flere skilte og lygtepæle kom i vejen for de to uerfarne buschauffører. Herefter forsøgte de at dreje bussen til højre, men det var umuligt, fordi den var for stor. Herefter gik bussen i stå.

- Jeg gik hen til ham og spurgte om, hvad i al verden, han lavede. Han sagde, at han lige skulle parkere, og at han så ville komme hen til mig. Men i stedet fik han bussen i gang og kørte op ad Østergade, og der kunne jeg høre, at han læderede noget igen, siger Louise Kjærgaard.

Selv om der ikke var nogen personer, der kom til skade, så er Louise Kjærgaard i dag stadig chokeret over nattens oplevelse.

- Det er forfærdelig traumatisk, fordi det var umuligt at falde til ro igen. Politiet var her to gange og ringede også. Og jeg var selv lidt i oprør; hvad kunne der ikke være sket?, siger Louise Kjærgaard.

Tyvene i X Bussen kørte både ind i nummer 1 og 12 på Nørregade i Ringkøbing.
Tyvene i X Bussen kørte både ind i nummer 1 og 12 på Nørregade i Ringkøbing.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

Begge bustyve sigtet

De to mænd i den stjålne X Bus fik dog held af at komme ud af byen, men i Haunstrup fik politiet stoppet bussen, og de to mænd blev anholdt.

Den 27-årige mand, der kørte bussen, er nu sigtet for flere overtrædelse af færdselsloven og for at køre uden kørekort til bus og i påvirket tilstand. Sammen med den 28-årige er han også sigtet for tyveri af bussen og indbrud på en tankstation.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.