Tændte lys i de brune værtshuse: - Vi er her stadig

De er tvunget til at holde lukket, men fredag eftermiddag var der lys i flere værthuse - det var en stille markering, der skulle gøre opmærksom på deres eksistens.

Man skal væbne sig meget stor tålmodighed, hvis man drømmer om at kunne gå ind på et værtshus og få sig en stille øl.

Corona-restriktionerne betyder, at værtshusene foreløbigt er lukket land indtil den 28. februar.

Derfor var der også dem, der undrede sig, da der fredag eftermiddag pludselig var lys i flere midt- og vestjyske værtshuse.

Dørene var stadig lukkede, og der var ingen gæster. Der var derimod tale om en stille markering til fordel for Danmarks brune værtshuse.

Initiativet kom fra ejeren af Æ Gammel Mejeri i Stubbæk i Sønderjylland, og blandt dem der støttede ideen og tændte lys, var ejeren værtshuset Café Mylle i Ringkøbing, Mette Holm.

-  Det er hårde tider lige nu, og ideen var så god, at det ville vi gerne være med til at bakke op om, siger hun.

Mette Holm siger, at værtshusene generelt føler sig lidt oversete i debatten. Derfor havde de et ønske om stille og roligt at gøre opmærksomme på deres eksistens.

- Vi skal alle sammen vise samfundssind og tage coronasituationen meget, meget alvorligt. Men vi har også en samfundsmæssig værdi for rigtig mange mennesker, som har det her som en dagligstue. Det er dem, vores hjerter bløder for lige nu, siger hun.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.