Stram Kurs nægtet adgang til hoteller og kursuscentre: Køber friskole i Hoven

Stram Kurs har købt en gammel friskole, så de kan holde arrangementer. Hoteller og kursuscentre vil nemlig ikke leje lokaler ud til partiet.

Rasmus Paludan var søndag i Hoven for at inspicere partiets nyeste køb.
Rasmus Paludan var søndag i Hoven for at inspicere partiets nyeste køb.
Foto: Frida Fisker, TV MIDTVEST

Stram Kurs har købt den gamle friskole i Hoven, øst for Tarm. Her vil partileder, Rasmus Paludan, lave stedet om til et kursuscenter, da partiet har problemer med at leje sig ind på hoteller og konferencecentre.

- Problemet er, at nogle hoteller nægter os adgang og forskellige hytter bliver chikaneret, fordi de har lejet deres sted ud til os. Samtidig bliver vi også chikaneret, så der er mange af vores støtter, der ikke tør at deltage i vores aktiviteter, siger Rasmus Paludan.

Den gamle friskole i Hoven skal bruges som et kursuscenter og samlingssted for Stram Kurs og deres foreninger. Partiet vil holde arrangementer, hvor folk kan komme langvejs fra.

- Vi har haft brug for et stort sted, hvor vi kan samles til seminarer, idrætskonkurrencer og uddannelse i nogle rolige omgivelser. Vi har jo blandt andet en idrætsforening, der hedder Danernes Soldater IF med nogle gode fodboldhold, så jeg kunne forestille mig, at vi ville invitere til venskabskampe med klubber fra hele Jylland.

- Vi fik det for en slik 

Det er kun to dage siden, Stram Kurs købte friskolen i Hoven på tvangsauktion i en budkrig med lokale borgere ved fogedretten i Herning. 

Men spørger man Rasmus Paludan, var der ikke tale om en kamp om skolen. Han føler, at partiet fik stedet meget billigt med prisen på i alt 750.000 kroner.

- Nu var stedet også ret billigt, så man kan sige, at borgerne i Hoven også er ret nærige, fordi de bød jo ikke særlig meget på tvangsauktionen, så vi fik det for en slik.

Det kom som lidt et chok for de lokale, da det fredag gik op for dem, at det var stifteren af Stram Kurs, Rasmus Paludan, der var den nye husejer i byen. 

- Den måde, han ytrer sig på, og det, han står for, passer ikke ind her i byen. Hvis han kommer til byen, så flytter vi, sagde Aase Thomsen, der er formand for Hoven Energi & Udviklingsfond, i fredags.

Føler sig trygge i Vestjylland

Købet i Hoven sker kun kort tid efter, at Paludan også købte den gamle friskole i Rødding i Salling, hvor han vil indrette en kirke. 

Paludan og Stram Kurs ejer derfor nu tre ejendomme i Midt- og Vestjylland, hvis man tæller partikontoret i Rødkærsbro med. 

- Vi vil gerne have mange steder rundt omkring i landet. Nu har vi bare været heldige at få nogle gode tilbud her i Vestjylland, hvor vi også regner med, at vi kan være i fred. Vi fylder os mere trygge i et dansk område som Hoven, og så ligger byen jo indenfor rimelig afstand til trekantsområdet, Esbjerg, Silkeborg og Viborg.

Der bor cirka 200 indbyggere i Hoven.

1:58
I dag besøgte Rasmus Paludan den friskole i Hoven, han her købt på tvangsauktion.

Har du et tip?