Stor forvirring: Det ved vi lige nu om massetest i Ringkøbing-Skjern og Holstebro

Det er kommet frem, at alle borgere i to kommuner bør testes. Men borgerne må væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

De 115.000 borgere i Ringkøbing-Skjern og Holstebro Kommuner bør testes for corona, på grund af det, som myndighederne kalder en "bekymrende stigning" i fund af minkvarianter i positive prøver fra personer i de to kommuner.

Men nyheden kom ud til befolkningen lidt tidligere end planlagt, og det har skabt forvirring. Det praktiske omkring testningen er nemlig ikke helt på plads.

quoteDer bliver en opfordring til alle borgere om, at de bør lade sig teste. Derudover har vi fået besked om, at der ingen restriktioner følger med, og det er vi selvfølgelig tilfredse med

Hans Østergaard, borgmester, Ringkøbing-Skjern

Derfor kan borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard, heller ikke på nuværende tidspunkt komme med en masse oplysninger til borgerne om, hvad der skal ske. For han venter også på at få mere at vide om, hvordan logistikken omkring massetestningen bliver.

- Der bliver en opfordring til alle borgere om, at de bør lade sig teste. Derudover har vi fået besked om, at der ingen restriktioner følger med, og det er vi selvfølgelig tilfredse med, fortæller han.

Han forventer, at nyheden om de kommende massetest officielt vil blive meldt ud senere i dag, og at man her vil få besked om, hvordan det skal forløbe, når de mange borgere skal testes. Man kan formentlig komme igang senere på ugen, vurderer Hans Østergaard.

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard.
Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Ikke Cluster-5 – og ikke farligere

De minkvarianter, der er fundet på borgere i de to kommuner, er ikke Cluster-5, som man tidligere har fundet i Nordjylland.

Minkvarianterne er ikke farligere for mennesker, end den version af coronavirus, som vi normalt taler om.

Hans Østergaard har ikke fået besked om, hvor mange borgere, der har været smittet med minkvarianter, men det ønsker han svar på, fortæller han.

- Der er ikke mink tilbage i hverken Ringkøbing-Skjern eller Holstebro, så derfor har jeg også en fornemmelse af, at det er lagt ned, men det må vi afvente at finde ud af, siger borgmesteren.

Fejl i udmeldingen

Det har tidligere fremgået, at man allerede ville starte med at teste allerede mandag. Der er lige nu ventetid på at komme ind på coronaprover.dk, men der er ingen grund til at skynde sig at stille sig i kø, fortæller Hans Østergaard.

- Planen er, at vi afventer. Vi kan ikke rigtigt gøre noget, før vi får besked på, hvad der skal ske, og hvornår det skal ske, siger han og siger, at det er en fejl, at det har fremgået, at det allerede kunne starte i dag.

Han er sikker på, at logistikken nok skal gå op. Blandt andet skal Region Midtjylland have tilført en højere testkapacitet fra andre kommuner, da man lige nu kun kan teste 11.500 personer om dagen.

- Det har jeg dog ingen grund til at tro ikke kan lade sig gøre, siger Hans Østergaard.

Der er lige nu ventetid for at komme ind på coronaprover.dk, hvor man kan bestille tid til test.
Der er lige nu ventetid for at komme ind på coronaprover.dk, hvor man kan bestille tid til test.
Foto: Coronaprover.dk