Stor dag for aktionærerne: Vestas-aktien satte ny rekord

Aktionærerne har tillid til, at Vestas kan blive ved med at levere, siger aktieanalytiker.

Onsdag har været en ualmindelig god dag for de mange aktionærer i Vestas.

Vindmøllekoncernen præsenterede et årsregnskab, der meldte om et rekordstort antal ordrer og en fremgang i omsætningen på 20 procent - og det var noget, der blev vel modtaget hos investorerne.

Da handlen på fondsbørsen lukkede klokken 17, stod Vestas-aktien i kurs 721,8 - det højeste niveau nogensinde og et tal, der står i skærende kontrast til 2012, da Vestas ramte bunden med en aktiekurs på 23,25.

- Det viser, at der er en kæmpemæssig tillid blandt investorerne til, at Vestas kan blive ved med at levere gode resultater langt ind i fremtiden, siger aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

Han vurderer, at tilliden er velbegrundet. Koncernen tjener flere penge end konkurrenterne og er "klart i førerfeltet" for landvindmøller.

For otte år var Vestas i store økonomiske problemer, men det er lykkedes at få gælden bragt ned og samtidig udnytte et hastigt voksende marked for vindmøller.

Det flotte regnskab kommer i øvrigt også vindmøllekoncernens medarbejdere til gode. Der bliver nemlig udbetalt omkring 800 millioner kroner i bonus til de godt 24.000 ansatte.

 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.