Stor brand på skibsværft i Hvide Sande

En større brand brød torsdag aften ud i Hvide Sande. Beredskabet formoder, der er tale om kortslutning i en el-installation.

Et skibsværft på den nordlige del af havnen i Hvide Sande stod torsdag aften pludselig i brand. Flammer inde fra værftet havde fået fat i bygningens tag, og det fik forbipasserende til at slå alarm.

- Vi tror, det er opstået i en el-installation, der er kortsluttet, men vi ved det ikke med sikkerhed, så det skal politiets teknikere have undersøgt, fortæller Michael Nielsen, der er indsatsleder hos Brand & Redning MidtVest.

Beredskabet blev alarmeret omkring klokken 21 torsdag aften om en større brand, der var opstået på havnen i Hvide Sande. På det tidspunkt var det omkring 300 kvadratmeter store skibsværft allerede godt medtaget.

I alt var der omkring 20 brandfolk på stedet, da beredskabet i Hvide Sande havde tilkaldt hjælp fra Ringkøbing.

- Vi var udfordret af vinden, så vi valgte at tilkalde hjælp for at få hurtigere kontrol over branden, fortæller Michael Nielsen.

Da klokken nærmede sige midnat havde beredskabet efterhånden fået bugt med flammerne og kunne derefter afslutte arbejdet. På det tidspunkt havde branden kostet omkring 100 kvadratmeter tag, men ingen personer havde været i nærheden af episoden.

- Det ligger i et industriområde, og der har ikke været personale på natarbejde, så det er jo heldigt, fortæller Michael Nielsen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.