Stefan og Sylvia har kastet sig ud i et vestjysk kaffeeventyr

Jysk håndværk og tysk præcision giver gode bønner i Skjern. I hvert fald hvis man spørger et nyt iværksætterpar.

11:19
I Skjern har ægteparret Sylvia Jasinski og Stefan Jaensch startet Fjord Risteriet – med ambitionen om at lave den perfekte kop kaffe!

I et sterilt lokale med hvide klinker på gulv og vægge, er en mand og en kvinde iført hvide plastikhandsker og sorte forklæder i gang med at pakke store sække ud.

Stedet er Fødevarepark Skjern Enge. Manden og kvinden er ægteparret Sylvia Jasinski og Stefan Jaensch.

De to er iværksættere, og de er i gang med at finde ind til det, vestjyder virkelig har brug for; nemlig kaffe.

- Vi satser på kvalitet. Vi vil gerne have en god kaffesmag, som ikke er for dyr, og som folk bliver glade for, når de tager deres kop kaffe, forklarer Silvia Jasinski.

Parret har udviklet virksomheden FjordRisteriet, som producerer kaffe af importerede bønner.

Idéen til FjordRisteriet opstod på en gåtur sidste år ved Ringkjøbing Fjord.

Parret, der er fra Tyskland, har gennem mange rejser smagt på alverdens kaffe, og det har inspireret dem til at lave deres eget kaffebrand.

- Vi har været i Vietnam, Østrig og mange gang i Italien, hvor vi er blevet inspireret. Vi plejer at sige: ”Skal vi ikke prøve?” Og ja, nu prøver vi, og det er bare sjovt, siger Sylvia Jasinski.

Idéen til FjordRisteriet opstod på en gåtur sidste år ved Ringkjøbing Fjord. Nu har parret deres eget kaffebrand.
Idéen til FjordRisteriet opstod på en gåtur sidste år ved Ringkjøbing Fjord. Nu har parret deres eget kaffebrand.
Foto: BB Medier

Parret forfølger kaffedrømmen

Ved hjælp fra en importør af kaffebønner i Hamborg, er parret nu i fuld gang med at riste og male bønner. De er også så småt gået i gang med at sælge de smagfulde bønner.

Kaffen bliver leveret til bagere, caféer og private kunder. Varerne bringes naturligvis personligt ud af Stefan og Silvia.

- Vi er stadig i begyndelsen. Men nu er vi i gang med at sælge. Det er en blanding af jysk håndværk og tysk præcision, fortæller Stefan Jaensch.

FjordRisteriet er indtil videre et hobbyprojekt for parret. Sylvia arbejder ved siden af som ergoterapeut. Men hun vil ikke være kaffebønnerne foruden.

- Man skal gøre det, man drømmer om og det, man har lyst til. Når man arbejder med noget fedt, noget man brænder for, så kan man altså mærke det, og det giver bare en glæde i det daglige, siger hun.

Både Stefan og Sylvia er opmærksomme på, at de som ægtepar skal passe godt på, at uoverensstemmelser på arbejdspladsen ikke bliver et problem i ægteskabet. Men det har de nogle fornuftige løsninger på.

- Som arbejdspar prøver vi at dele opgaverne, så Stefan har ansvaret for nogle opgaver, og jeg tager andre opgaver. Derudover har vi også nogle fælles opgaver, hvor vi kan snakke med hinanden, siger Sylvia Jasinski og fortsætter:

- Og man skal være klar over, at alt er en proces, som vil udvikle sig, og det skal ikke være 100% perfekt i starten, supplerer Stefan Jaensch.

FjordRisteriet producerer på nuværende tidspunkt fem forskellige slags kaffe. Det er et bæredygtigt koncept, hvor bønnerne kan spores tilbage til den enkelte kaffebonde. Bønnerne er blandt andet dyrket i Brasilien, Colombia og Guatemala. Og smagsvarianterne er mange – både blomster, appelsin, hyben og chokolade.