Stauning vandt Landsbyprisen: - Vi forsøger at tænke i helheden

Den aktive landsby ved Ringkøbing Fjord blev belønnet med 150.000 kroner af Region Midtjylland.

Stauning i Ringkøbing-Skjern Kommune kan nu officielt kalde sig årets landsby i Region Midtjylland. 

På et møde onsdag besluttede det midtjyske regionsråd at følge anbefalingen fra et ekspertpanel, og dermed står det fast, at landsbyen ved Ringkøbing Fjord vinder Landsbyprisen 2020.

Med hæderen følger en kontant præmie på 150.000 kroner. Hvad indbyggerne i Stauning skal bruge pengene til, er endnu ikke bestemt - ud over at de skal støtte fællesskabet.

- Prisen er med til at give os et grundlag for at tænke mere langsigtet, og det betyder rigtig meget. Det er svært at udpege én ting, der gør Stauning unik.  Alle landsbyer har jo både ildsjæle, uenigheder og sammenhold ligesom os. Men vi forsøger at tænke i helheden, siger formanden for den lokale borgerforening, Ebba Lange Andersen, i en pressemeddelelse.

Samlede ind til ny købmand
 

Som begrundelse for at give Stauning prisen nævner regionsrådet blandt andet, at byens indbyggere gik sammen om at samle ind til en ny købmandsbutik, da den lokale brugs lukkede. Derudover peger regionen også på den lokale  jazzfestival, udvidelse af friplejehjemmet og etablering af ladestander til elcykler.

Regionen fik i alt 13 forslag til Landsbyprisen 2020. Heraf valgte man fem finalister. Ud over Stauning var det Hald i Skive kommune, Bøvlingbjerg i Lemvig Kommune, Gylling i Odder Kommune og Langhøj i Struer Kommune.

Region Midtjylland har uddelt landsbyprisen siden 2009. Sidste år vandt Idom-Råsted i Holstebro Kommune.

Stauning vil officielt få overrakt prisen ved et senere arrangement - hvornår er endnu ikke fastlagt. 

SE OGSÅ - indslag fra november 2019, da Stauning fejrede åbningen af en ny købmandsbutik.