Stadig røg ved papirfabrik - og branden fortsætter længe endnu

Et stort lager af papir og pap brænder stadig ved Skjern Paper, og efterslukningsarbejdet fortsætter måske i dagevis.

Indsatsleder Michael Nielsen har taget dette foto fredag ved middagstid. Der er stadig godt gang i branden. Foto: Michael Nielsen, Brand & Redning MidtVest

Hvor der er røg, er der som regel også ild. Og det gælder også for området ved papirfabrikken Skjern Paper, hvor røgsøjlen stadig er tæt i dag, efter der torsdag aften udbrød brand i den enorme mængde papir og pap.

Der er stadig røg, lidt flammer og gløder.

Michael Nielsen, indsatsleder, Brand & Redning MidtVest

Røgen vil fortsætte længe endnu - måske flere dage. Brandvæsnet har nemlig valgt at opgive at slukke ilden og i stedet lade det brænde ud under opsyn, forklarer indsatsleder Michael Nielsen fra Brand & Redning MidtVest.

- Vi har valgt at foretage en kontrolleret nedbrænding af papirlageret. Det er enormt kompakt materiale, så det kan godt komme til at vare et par dage, siger han.

Medvind til brandfolk

Omkring 1.500 tons pap og papir er i brand, og det kan lyde som en umulig opgave at få så stor en mængde papir til at brænde helt ned uden fare. Men brandvæsnet har heldigvis naturen som medhjælper.

Læs også Stor brand ved papirfabrik i Skjern

- Vindretningen er stadig væk fra bygningerne, så vi kan koncentrere os om at holde gløder og andet væk fra skoven, siger indsatsleder Michael Nielsen.

De store baller af papir minder lidt om de træbriketter, man kender fra brændeovnen derhjemme, bare i kæmpeudgave. Det er blandt andet derfor, at de brænder så længe.