Sommerkaos i Ringkøbing: Biler over alt skaber parkeringsproblemer

Det kan være meget vanskeligt at finde parkeringsplads i Ringkøbing-Skjern Kommune. Et problem, som skal løses, inden der kommer flere turister.

Flere byer i Ringkøbing-Skjern Kommune har lige nu så mange turister på besøg, at det er lidt af en udfordring at finde en parkeringsplads. Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Biler er ikke just en mangelvare langs Vestkysten i de her uger.

Om man er lokal eller turist, så kan det være svært at finde en parkeringsplads i Ringkøbing, Søndervig og Hvide Sande.

Læs også Coronavirus sætter tydelige spor i sommertrafikken

Det kan mærkes - også hos en lokal kunstner, der driver atelier i Ringkøbing.

- Jeg har haft turister i mit atelier, som har beklaget sig over, at de har kørt i over en time for at finde en parkeringsplads, og det er ikke rimeligt, siger kunstner Bente Merrild.

Godt nok er trafikkaosset sæsonbetonet, men med projekter som Naturkraft og Lalandia kommer der et endnu større turisttryk i fremtiden. 

Et positivt problem

Så noget skal der ske - også selvom det er et positivt problem, at turisterne myldrer til Vestkysten.

John G. Christensen (S) er formand i Teknik- & Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune. Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

- Jeg synes, det er rigtig rart, at der så mange, som gerne vil besøge os, men det er jo sæsonbetonet i Ringkøbing-Skjern Kommune, at vi har så mange gæster, at det giver nogle udfordringer, som vi skal til at finde nogle løsninger på, siger John G. Christensen (S), der formand i Teknik- & Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Et af foreslagene fra de forretningsdrivende er at opføre elskilte, så bilister kan se, hvor i byen der er en ledig plads. Et parkeringshus i Ringkøbing også været på tale tidligere.

Læs også Vejen er banet for nyt Lalandia ved Vesterhavet i 2022

Ambitionen i kommunen er, at de fremover i endnu højere grad skal tiltrække turister hele året rundt.

Derfor er kommunen også indstillet på, at noget skal gøres for at forebygge endnu mere trafikkaos i fremtiden.

- Det spidser jo lidt til med de nye tilgange, vi har, og derfor skal vi have fundet nogle løsninger, og det ser jeg nu heller ikke som et stort problem, siger John G. Christensen (S), der formand i Teknik- & Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

I forbindelse med etableringen af Lalandia skal der også laves en række ændringer i vejnettet mellem de tre byer.

02:14

Det kan være meget vanskeligt at finde parkeringsplads i Ringkøbing-Skjern. Et problem, som skal løses, inden der kommer flere turister.

Luk video