Socialtilsyn kritiseres for at lade børn blive på Schuberts Minde

Socialtilsyn Midt erkender, at man burde have orienteret en række kommuner på skrift om, at børn på Schuberts Minde i Ringkøbing var udsat for psykiske overgreb.

Socialtilsyn Midt konstaterede tilbage i 2019, at børn og unge på Schuberts Minde blev udsat for psykiske overgreb, men børnene forblev på opholdsstedet. I dag erkender tilsynet, at man burde have henvendt sig skriftligt til børnenes hjemkommuner. Det skriver Jyllands-Posten.

- Det er dybt bekymrende og helt grotesk, at tilsynet ikke orienterer kommuner skrifteligt. Det ser ud som om, tilsynet ikke ser på det med samme alvor, som hvis det var sket i et privat hjem, udtaler Eva Naur Jensen, der er lektor i socialret ved Aarhus Universitet, til Jyllands-Posten.

quoteSet i bakspejlet burde vi også have sendt formelle underretninger.

Ulla Bitsch Andersen, tilsynschef

I januar 2019 var Socialtilsyn Midt på et uanmeldt besøg på opholdsstedet i Ringkøbing, og her konstaterede tilsynet, at der fandt psykiske overgreb sted. Ifølge Jyllands-Posten fortalte ansatte og anbragte tilsynet, at børnene i flere dage var nægtet adgang til fællesarealerne, at personalet afviste at tale med børnene, og at der ikke var blevet lavet varm aftensmad til dem.

På baggrund af tilsynets besøg henvendte man sig angiveligt mundtligt til tre kommuner for at underrette om forholdene, men aldrig blev der taget skriftligt kontakt til kommunerne, hvilket Socialtilsyn Midt nu erkender var en fejl.

- Vi talte med kommunerne om problemerne, og vi vurderede ikke dengang, at der herudover var behov for underretning. Set i bakspejlet burde vi også have sendt formelle underretninger, siger tilsynschef Ulla Bitsch Andersen til Jyllands-Posten.

Efter flere måneders massiv kritik valgte en enig bestyrelse i september 2020, at Schuberts Minde efter mere end 70 år var nødt til at lukke.