Snit på 11,08: Mekanikereleverne i Skjern har landets højeste karakterer

12 mekanikere fra Skjern Tekniske Skole har netop afsluttet deres svendeprøve. Og det med et resultat ud over det sædvanlige.

De 12 mekanikerlærlinge, der netop har afsluttet deres svendeprøve på Skjern Tekniske Skole, har fået en ekstra god julegave.

De har nemlig afsluttet deres uddannelse med Danmarks højeste gennemsnit. Efter den afsluttende prøve lød resultatet på 11,08 i karaktergennemsnit.

- Jeg er mega stolt af drengene. De er dygtige og har givet den gas. Det er en klasse, der er gået mega meget op i det, og det har været med til, at de har trukket hinanden op, siger Kenneth Brændgaard, der har undervist eleverne i auto på Skjern Tekniske Skole.

Billede fra svendeprøven.
Billede fra svendeprøven.
Foto: Skjern Tekniske Skole

Slået sin egen rekord

Den tidligere rekord lød på 10,86, og det var faktisk også skolen i Skjern, der var indehaver af den. Kenneth Brændgaard fortæller, at skolen er inde i en god udvikling, og eleverne kommer fra hele landet for at få undervisning på skolen. Næsten halvdelen af eleverne kommer fra andre byer.

- Vi har et lærerteam, der giver den gas, og så har vi det nyeste udstyr og kvalitetsbiler, siger underviseren fra Skjern Tekniske Skole.

Billede fra svendeprøven.
Billede fra svendeprøven.
Foto: Skjern Tekniske Skole

Flere undervisere

Lige nu er det så populært at blive mekaniker på Skjern Tekniske Skole, at skolen har ansat fire nye lærer på autoforløbet, så der nu i alt er 15 undervisere.

Sammenlagt har Skjern Tekniske Skole omkring 170 elever på grund- og hovedforløbene på mekanikerlinjen.

Det tager 3,5 år at bliver mekaniker, og eleverne er på skole otte gange af fem uger.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Uddannelse.