Skjerns anfører stopper karrieren et år før tid

En alvorlig skulderskade har fået Bjarte Myrhol til at træffe en svær beslutning.

Skjern Håndbolds anfører Bjarte Myrhol har besluttet at stoppe sin karriere, når sæsonen er slut.

quoteDet er en trist dag for sporten, for til sommer mister vi en kæmpe ambassadør, en fantastisk håndboldspiller og en personlighed udover det sædvanlige.

Carsten Thygesen, formand, Skjern Håndbold

Det meddelte den 38-årige nordmand tirsdag eftermiddag i en livevideo på Skjern Håndbolds Facebook-side.

Når den stærke stregspiller siger stop et år før kontraktens udløb, skyldes det ikke mindst en alvorlig skade i skulderen. Han har gennemgået en stor operation, men er stadig plaget af smerter.

- Jeg har vendt alle mulige scenarier – både for og imod. I en længere periode skrev jeg dagbog, som desværre ikke var god læsning i forhold til smerter, søvn og medicin. Håndbolden har betydet alt for mig, men jeg er nødt til at passe bedre på min krop, end det jeg gør lige nu – og dagbogen blev tungen på vægtskålen, siger Myrhol i en pressemeddelelse fra Skjern Håndbold.

Drømmer om pokaler og OL-guld

Bjarte Myrhol kom til Skjern i 2015 og har en stor del af æren for, at den vestjysk klub siden da har vundet DM-guld og er blevet pokalmester.

- Der er ingen, der på nogen måde kan erstatte Bjarte Myrhol. Han er et forbillede, en eksemplarisk anfører og en leder, der både på og udenfor banen har skabt kolossal værdi for Skjern Håndbold. Han har sat et uvurderligt aftryk i klubben, og gør det fortsat, selvom smerterne er store. Det er en trist dag for sporten, for til sommer mister vi en kæmpe ambassadør, en fantastiskhåndboldspiller og en personlighed udover det sædvanlige, siger Skjerns formand Carsten Thygesen.

Selv om Myrhol spiller sæsonen færdig med smerter i skulderen, betyder det ikke, at han sænker ambitionerne. Han drømmer om at slutte af med pokaler i Skjern og OL-guld med det norske landshold. 

 - Men uanset hvordan det går, vil jeg tænke tilbage på årene i Skjern Håndbold, som nogle af de mest fantastiske i mit lange håndboldliv, siger Bjarte Myrhol.

Udover Skjern har Myrhol, der tidligere er blevet kåret til verdens bedste stregspiller, blandt andet spillet i Veszprém, Nordhorn og Rhein-Neckar Löwen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.