Skjern-profil efter trænerfyring: Det har ikke været en sjov dag

Den rutinerede højrefløj håber på en trodsreaktion efter fyringen af Patrekur Jóhannesson

Onsdag har langt fra været en dag som alle andre i Skjern Håndbold.

Efter en længere periode med dårlige præstationer på banen valgte klubbens ledelse at fyre den islandske cheftræner Patrekur Jóhannesson, og det sætter sit præg på stemningen i klubben.

- Det har ikke været en sjov dag. Det begyndte egentlig allerede i søndags, da vi tabte til Mors-Thy på hjemmebane. Siden har det ikke været sjovt, men det er klart, at sådan en trænerfyring ikke gør det bedre, siger en af spillerne, højrefløjen René Rasmussen.

Bestyrelsesformand Carsten Thygesen siger også, at han er ked af beslutningen.

- Patrekur er en fantastisk person og en træner, vi har været glade for. Det er barsk, at det skal gå ud over ham, men det er bare en del af den her verden. Det er han også selv bevidst om. Han var ked af det, men havde fuld forståelse for, at der skulle ske et eller andet, siger han.

Skjern Håndbold ligger på en sjetteplads i håndboldligaen, og dermed er der en ikke helt urealistisk risiko for, at klubben ikke slutter blandt de otte hold, der kommer med i slutspillet. 

- Vi vurderede, at vi havde en spillertrup, der var lidt modløse og hang med hovedet. Og så kigger man på træneren, selv om vi alle sammen godt ved, at det ikke kun er trænerens skyld, at det ikke virker, siger Carsten Thygesen.

Har potentiale til mere

Klubben har valgt at gøre assistenttræner Claus Dalgaard Hansen til ny chef. Han skulle i forvejen have overtaget posten som cheftræner fra næste sæson og understreger, at han ikke kommer til at lave de store revolutioner på holdet. Der bliver i første omgang tale om nogle mindre justeringer.

- Vi mener jo, at vi har potentiale til noget mere, så det drejer sig om at få forløst det potentiale og spille bedre håndbold, siger han.

Skjern Håndbold har i år som ambition at spille med om medaljerne, og trods de sløje resultater mener René Rasmussen også, at holdet har kvaliteterne til det.

- Jeg håber da, at der kommer en trodsreaktion. Det begynder allerede i morgen til træning og så i særdeleshed på fredag, når vi møder Ribe Esbjerg, siger han.

Skjern Håndbold har to gange været danske mestre - senest i 2018.

 
Foto: TV MIDT/VEST, arkiv.