Skilt skinkesalat og gammelt bacon - julehjælp var lige til skraldespanden

For gamle madvarer og toiletpapir var hvad det kunne blive til, da Lone Russell og veninden Sissie Krogh hentede julehjælp hos Sissies sagsbehandler.

En oprørt Sissie Krogh fra Bork fik på Facebook for at advare andre mod alt for gamle madvarer i den julehjælp, hun havde fået gennem sin sagsbehandler på Ringkøbing-Skjern Kommune. 

Hun havde selv fået julehjælp gennem Røde Kors, og ville derfor donere sin julehjælp fra kommunen til sin veninde Lone Russell, som også har ganske trænge kår. 

- Det ville være svært for mig at holde jul med de midler, jeg har, siger Lone Russell. 

De to veninder hentede julekurven som aftalt ved kompetencecenteret i Skjern. Da de kiggede i posen, som de havde fået udleveret, opdagede de, at langt størstedelen af varerne var langt over sidste salgsdato. 

- Vi kiggede på hinanden og tænkte, at det var en joke. Vi følte os behandlede som skraldespande, siger Lone Russell, der også kommer fra Bork. 

Havde lovet børnene en rigtig jul

For Lose Russell var det en ting at føle sig dårligt behandlet. Noget helt andet var at skulle skuffe børnene. 

- Jeg havde jo lovet mine børn, at vi skulle holde rigtig jul i år. Og så måtte jeg skuffe dem. Det gør jo ondt i ethvert moderhjerte, siger hun.

quoteVi kiggede på hinanden og tænkte, at det var en joke.

Lone Russell, Bork

Da hun kom hjem og fik kigget posen igennem, fandt hun skinkesalat, der havde udløbsdato den 9. december, gammelt, gråt bacon og chokoladepåskeæg, der var mere end tre måneder for gamle. 

Hun forsøgte at servere den gamle sinkesalat, som ovenikøbet var skilt, til sine hunde, som normalt er meget glade for madrester.

- De snusede bare til den og gik igen. De ville ikke røre den, siger Lone Russell.

Det bliver alligevel jul i år

Trods den nedslående tur til Skjern efter en gammel pose mad, er der gode nyheder for familien i Bork.

- Jeg er efterfølgende blevet kontaktet af en venlig mand, der har valgt at donere en pengegave til mig, så jeg kan komme til at holde jul alligevel, siger Lone Russell.

- Mit første svar til ham var, at jeg ikke troede på, at der fandtes mennesker som han, fortsætter hun.

Ringkøbing-Skjern Kommune får deres julehjælp fra G Factor, der er en velgørenhedsforretning i Skjern. De fortæller til Dagbladet, at de havde oplyst sagsbehandleren fra Ringkøbing-Skjern Kommune, at der ikke var mere tilbage.

Hertil havde de fået at vide, at hun bare skulle prøve at skrabe en smule sammen. De fortæller samtidig til Dagbladet, at de ikke har haft intensioner om at sende for gammelt mad rundt med julehjælpen.