Sjælden gæst: Hvalros set flere gange ved Hvide Sande

Hvalrossen er senest blevet set i går, fredag - og befinder sig omkring havnen i Hvide Sande.

For nylig blev en hvalros spottet i Vorupør, og nu er endnu en dukket op tæt på havnen i Hvide Sande.

Det skriver blandt andre Foreningen Havnen - Hvide Sande på sin Facebook-side.

quoteDet var fantastisk, den er jo kæmpestor. Og både nuttet og farlig.

Rina Elisabeth Andresen, Hvide Sande

- Den har været her et stykke tid, man ser den mest om eftermiddagen og aftenen. 

- Vi synes bare, at det er noget, vi gerne vil dele. Det er da spændende at man kan opleve sådan noget i Hvide Sande. Vi kan godt lide at vise den del af vores DNA, siger Lei Raunow, der er destinationsmanager i foreningen.

Flere brugere har kommenteret opslaget med video og billeder af hvalrossen, blandt andre Maria Nørgaard Nielsen fra Vejle, der har sommerhus i Hvide Sande. Hun fik chancen for at opleve den sjældne gæst i går eftermiddag.

- Den er så fin. Det var helt sikkert en speciel og heldig oplevelse, skriver hun i sin kommentar, og understreger heldet med, at hvalrossen kun er til stede kortvarigt for så at svømme ud igen.

Hvalrossen er blevet spottet en del gange på det seneste i vandet omkring byen. På Instagram har Rina Elisabeth Andresen, der bor i Hvide Sande, lagt et videoklip af hvalrossen på sin profil. 

- Jeg var ude at gå en almindelig tur og blev ringet op af en af mine venner, der er ornitolog, som havde spottet et opslag om hvalrossen i en facebookgruppe. Han sagde, at nu var den der altså, fortæller hun til TV MIDTVEST.

Hun skyndte sig fredag ved 18-tiden ned til parkeringspladsen ved Sydstranden og gik ud for enden af den lille indermole. Der lå den så, og hun kunne tage billeder og video, siger den lokale borger.

- Det var jo fantastisk, den er jo kæmpestor. Man har set dem i zoo og så videre, men det er bare noget helt andet. Den er både nuttet og farlig, og jeg er da glad for, at jeg ikke er surfer.

Nogle af de tilstedeværende mente, at der var tale om den samme hvalros, som tidligere er set langs kysten i Vorupør. Og at den ser ud til at være en smule skadet på sin ene luffe.

TV MIDTVESTs udsendte har her til formiddag ikke haft held til at opstøve hvalrossen der, hvor den tidligere er blevet set. Som altid er det vigtigt at holde god afstand til vilde dyr såsom hvalrosser og sæler.