SF vil afsætte fire millioner til Naturkraft på finansloven

Hvis det står til SF, skal der afsættes fire millioner kroner til Naturkraft i Ringkøbing på finansloven.

Naturkraft i Ringkøbing er en oplevelsesarena, hvor gæsterne bliver klogere på naturens kræfter.

Derfor mener SF, at den vestjyske naturpark er så vigtig, at der skal afsættes fire millioner kroner til den på finansloven.

- Vi står i en tid, hvor formidling af klimaforandringer og komplekse naturfænomener er fuldt afgørende for at forstå, hvad der er på spil, siger Signe Munk, der er klimaordfører for SF og valgt i Vestjyllands Storkreds.

Det nye oplevelsescenter åbnede den 12. juni i år, og byggeriet er blandt andet finansieret af Real Dania og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Naturkraft gør danskerne klogere

Når man træder ind på den 45 hektar store grund, kan man opleve alt fra den vildeste vestenvind til spil, hvor man ved at flytte rundt på byer, skove og marker, kan ændre miljøet.

De forskellige spil og formidlingsformer er en af de styrker, som gør, at SF mener, at oplevelsescenteret hvert år skal støttes med fire millioner kroner.

- Jeg har selv besøgt Naturkraft og kan jo også se, at den måde de formidler noget som vindstyrke med en blæsemaskine, eller den måde de fortæller om, hvordan menneskers adfærd påvirker den globale opvarmning, er så jordnær, at vi forstår, hvorfor vi skal ændre adfærd, lyder det fra Signe Munk.

Hun mener, at det er en formidlingsplatform, som kan hjælpe alt fra skoleelever til granvoksne mennesker, som hun kalder dem, med at forstå, hvorfor klimaforandringer og global opvarmning hænger sammen.

Oplevelsescenteren er omgivet af en 628 meter lang ringvold.
Oplevelsescenteren er omgivet af en 628 meter lang ringvold.
Foto: Sara Refsgaard Jensen, TV MIDTVEST

En vigtig prioritet til forhandlinger

Finanslovsforhandlingerne er så småt ved at gå i gang, og blandt SFs forslag er altså, at Naturkraft skal støttes med fire millioner kroner.

- Det er et forslag, vi prioriterer i den portefølje med krav og forslag, som vi tager med til forhandlingerne. Vi håber, at andre partier også vil bakke op, lyder det fra klimaordføreren.

Lokalt glæder byrådspolitikerne sig over, at det nye oplevelsescenter har vakt begejstring helt ind på Christiansborg.

- Her i Vestjylland lever vi med de enorme kræfter, der er i naturen, og de udfordringer som klimaforandringerne skaber. Det er et stort aktiv for området, at vi har fået et oplevelsescenter, der kan formidle det. Penge fra finansloven vil give bedre mulighed for at drive det videre, siger Pia Tang Vestergaard, der er byrådsmedlem for SF i Ringkøbing-Skjern Kommune, i en pressemeddelelse.

quoteRundt omkring i Danmark bliver der taget fantatiske initiativer, og det vil vi gerne bakke op om

Signe Munk, SF

SFs krav i forhold til Naturkraft er i tråd med resten af partiets krav til forhandlingerne.

- Det er jo ingen hemmelighed at klima, miljø og naturområdet fylder meget for SF. 

- Rundt omkring i Danmark bliver der taget fantatiske initiativer, og det vil vi gerne bakke op om, siger Signe Munk.

Regeringen og Folketingets øvrige parter skal forhandle finansloven på plads hen over efteråret.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.