Se de imponerende billeder: 14 storke indtager mark ved Spjald

Der er mange storke i Danmark i år - men det er alligevel meget usædvanligt at se en flok på 14, vurderer ornitologernes formand.

Jan Mouridsen og hans datter gjorde store øjne, da de fredag formiddag  kørte hjem til Spjald efter en tur til Holstebro.

Lige nord for byen så de ikke bare en, men hele 14 storke samlet på en mark. 

- Jeg har aldrig set noget lignende. I begyndelsen var vi ikke helt sikre på, hvad det var, der gik inde på marken, men da vi fik vendt bilen, kunne vi komme ret tæt på. De var næsten ligeglade med os. Jeg er ikke den store fugleekspert, men 14 på én gang er da lidt vildt. Det var en god oplevelse, fortæller han.

Og at det er et usædvanligt syn, kan formanden for Dansk Ornitologisk Forening, Egon Østergaard, bekræfte.

Han fortæller, at der i 2011 blev set 16 storke i luften over Gørding ved Nissum Fjord. Der er også set en flok på 16 fugle i Østjylland, ligesom der i 2004 blev set 23 storke i Sønderjylland, hvor chancen for at træffe de store flokke er størst. 

- Det hører bestemt til sjældenhederne, men det falder meget godt i tråd med, at der generelt er mange storke i Danmark i år, fordi der er et overskud af storke i Tyskland. Vi har syv par, der yngler eller forsøger på det, så det lover godt for næste år, siger Egon Østergaard.

Han vurderer, at storkene på marken ved Spjald først og fremmest er unge fugle, der har udnyttet de gode vejr til at søge mod nord fra det tyske.

Der er ingen chance for, at de mange storke fra Spjald kan nå at yngle i år. Til gengæld skulle der stadig være gode muligheder for at se det imponerende syn i  det vestjyske.

Storke er afhængige af sol og varme for at bevæge sig over lange afstande, idet de svæver på termiske opvinde for at spare på energien.

SE OGSÅ: TV MIDTVEST sender live fra storkereden i  Bækmarksbro.

TV MIDTVESTs fotograf fik disse billeder af storkeflokken.
Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST

 

 
 
Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST
 
 
Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST