Se billederne: Hø ulmer stadig efter kæmpebrand ved Tim

Brandfolk holder stadig vagt ved den lade, der mandag aften brød i brand ved Tim. Kornet er reddet, men lade og hø er brændt af.

Over 11 timer efter, at Brand & Redning MidtVest modtog alarmen om brand i en lade på Vestervej ved Tim, var der stadig ild og røg på stedet.

Tirsdag morgen var der fire brandfolk på vagt på stedet.

- Det er en umulig opgave at slukke. Det ville være alt for resursetungt for os, så vi sørger bare for, at branden ikke breder sig omkringliggende arealer, siger indsatsleder Michael Nielsen tirsdag formiddag.

Han fortæller, at der ikke er kommet personer eller dyr til skade under branden, men at alt høet er brændt og store dele af laden er ødelagt.

- Vores første fokus var, om vi kunne redde kornet, så det satte vi ret hårdt og massivt ind på. Vi har kørt noget af høet ud for at lave en begrænsning til kornlageret, så vi har på den måde kunne redde kornet, siger indsatslederen.

Indsatsleder Michael Nielsen forventer, at høet er helt brændt ud engang i eftermiddag.
Indsatsleder Michael Nielsen forventer, at høet er helt brændt ud engang i eftermiddag.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Vådt hø kan selvantænde

Michael Nielsen forventer, at høet først vil være udbrændt sidst i eftermiddag, og der vil derfor være brandvagter på stedet. Også politiet vil i løbet af dagen besøge brandstedet igen.

- Der er ikke umiddelbart noget mistænkeligt ved branden, men vi vil gerne se området i dagslys, så derfor kører vi derud igen, siger Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Ifølge brandvæsenets indsatsleder, så tyder meget på, at høet i laden er selvantændt.

-  Vi tror, at det hø, der er blevet kørt ind, er begyndt at bræmme, og det betyder, at der bliver opbygget en varme inde i høet, og når det så bliver varmt nok, kan der ske en selvantændelse. Det er formentlig det, der er sket her, siger Michael Nielsen.

Hø kan selvantænde, hvis det bliver taget ind i laden, inden det er helt tørt.

Flammerne var flere meter høje i går aftes.
Flammerne var flere meter høje i går aftes.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.