Robotter for 30 millioner gør virksomhed klar til at tage kampen op mod Amazon

Billig-arbejdstøj.dk i Spjald har investeret i et splinternyt robotlager for at lægge arm med de helt store spillere på markedet.

Hos Billig-arbejdstøj.dk i Spjald har man investeret 30 millioner kroner i et robotstyret lager. Foto: Peter Oddershede Pedersen, TV MIDTVEST

Webshoppen Billig-arbejdstøj.dk i Spjald har inviteret fremtiden indenfor. Og selv om navnet måske antyder det, så er den slags slet ikke billigt.

Virksomheden har investeret 30 millioner kroner i et kæmpestort robotstyret lager på 2.000 kvadratmeter. Her suser 29 fuldautomatiske robotter rundt for at hente kasser med arbejdstøj, som skal sendes ud til kunderne.

- Vi har arbejdet på at gøre det her til virkelighed i halvandet år, og nu er det her. Jo hurtigere vi kan få pakket varerne, jo hurtigere kan vi arbejde, og det er godt for forretningen. Det er et stort skridt og en stor investering, men det handler om at være foran, siger indehaver Tommy Søndergaard.

00:26

Her kan du se, hvordan robotlageret fungerer.

Luk video

Ingen bliver fyret på grund af robotterne

Vi vil gerne være med på beatet. Når Amazon kommer til Danmark, vil vi gerne konkurrere med dem.

Tommy Søndergaard, indehaver, Billig-arbejdstøj.dk

Lige nu er lageret i Spjald manuelt ved at blive fyldt op med 30.000 kasser med arbejdstøj, som robotterne skal håndtere. Otte ekstra personer er hevet ind for at hjælpe med det store arbejde der ligger i at gøre alting klar til at blive robotstyret.

Når systemet er helt oppe at køre den 1. september, kan robotlageret klare op til 300 ordrer i timen. Men selv om robotterne overtager meget af det fysiske arbejde, så lover Tommy Søndergaard, at det ikke kommer til at betyde fyringer.

- Vi vokser hele tiden, så vi har ikke behov for at regulere i antallet af medarbejdere. Vi skal ikke af med nogen, siger han.

Læs også Børn besøger plejehjem via særlig robot: - Vi bliver nødt til at tænke nyt

Om to uger er robotlageret oppe på sin fulde kapacitet, og så er Billig-arbejdstøj.dk klar til at indtage fremtiden.

- Det handler om, at vi gerne vil stå stærkere i fremtidens nethandel, så vi kan ekspedere hurtigere og servicere kunderne bedre. Vi vil gerne være med på beatet. Når Amazon kommer til Danmark, vil vi gerne konkurrere med dem, siger Tommy Søndergaard.

Billig-arbejdstøj.dk omsatte sidste år for 81 millioner kroner. I år regner virksomheden med en vækst på mellem 40 og 50 procent.