Ringkøbing-Skjern Kulturcenter opsiger seks medarbejdere

Direktøren i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter har opsagt seks medarbejdere for at rede økonomien i eventcentret.

Den danske event-branche har været under hårdt pres siden marts, hvor coronaepidemien for alvor gjorde sit indtog i Danmark. Det har de også kunnet mærke i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.

 - Det er med stor ærgrelse, at vi i denne uge har været nødt til at opsige seks medarbejdere og ændre ansættelsesvilkårene for en syvende. Alle syv er skattede medarbejdere, som opfylder vigtige funktioner i det store og mangfoldige hus, som Kulturcentret er, skriver Dorthe Marie Siersbæk, der er direktør for Kulturcentret, i en pressemeddelelse.

Det sidste halve år har Ringkøbing-Skjern Kulturcenter mistet en stor del af den faste omsætning, og derfor var de fleste medarbejdere hjemsendt. I august kom alle medarbejdere tilbage på arbejdspladsen, og der var håb for, at det lokale samlingspunkt kunne komme helskindet igennem krisen.

Men de seneste coronarestriktioner har betydet, at seks medarbejdere måtte sige farvel.

- Vi havde håbet, at vi kunne bevare en form for normalitet vinteren over, men det har vist sig at være umuligt. De nye retningslinjer, der blev annonceret i sidste uge, begrænser en lang række af vores omsætningsgivende aktiviteter såsom julefrokoster, selskaber og mødeforplejning, skriver Dorthe Marie Siersbæk i pressemeddelelsen.

Kulturcentrets overlevelse er vigtigst

Der er stadig et lille håb for de opsagte medarbejdere. Kontakten bevares, hvis smittetrykket i Danmark falder pludseligt. 

- Vi har ønsket at bevare tilknytningen til medarbejderne, og har aftalt, at vi kan rive opsigelserne itu, hvis Coronarestriktionerne lempes væsentligt indenfor opsigelsesperioden, skriver direktøren for Kulturcentret i en pressemeddelelse.

Vigtigst af alt er Ringkøbing-Skjern Kulturcenters overlevelse. Med de seks opsagte stillinger og en opdateret hjælpepakke regner direktøren med, at der fortsat vil være et eventcenter i den vestjyske kommune.

- For at Kulturcentret fortsat kan fungere som områdets samlingspunkt, er det afgørende, at vi sikrer vores økonomiske fundament. Med de støtteordninger, der denne uge er blevet offentliggjort samt en række nye tiltag fra vores side, er vi overbeviste om, at vi kan komme sikkert igennem coronaperioden, som forhåbentlig løses i løbet af foråret 2021, skriver Dorthe Marie Siersbæk i pressemeddelelsen.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.