Rigmand om Skjern Å-køb: Drømmer om naturområde med lystfiskeri

Anders Holch Povlsen understreger, at han kender området fra barnsben.

Anders Holch Povlsen stammer selv fra området ved Skjern Å.
Anders Holch Povlsen stammer selv fra området ved Skjern Å.
Foto: Pressefoto

Det har været en mangeårig drøm for milliardæren Anders Holch Povlsen at gøre Skjern Å til et sammenhængende naturområde. 

Derfor har rigmanden gennem Aktieselskabet af 10.8.2021 nu købt flere ejendomme med jord ned til åen.

- Det er et fantastisk område, så det har i mange år været en drøm at have mulighed for at være med til at bidrage til et sammenhængende naturområde, samt sikre at lystfiskeriet i området får endnu bedre vilkår, lyder det i en skriftlig kommentar, som Anders Holch Povlsen har sendt til TV MIDTVEST.

Bestseller-milliardærens opkøb er koncentreret omkring Skarrild og Sdr. Felding. TV MIDTVEST har via tinglysningen kendskab til tre ejendomme, der er blevet solgt for godt 28 millioner kroner. 

Vil udsætte 20.000 laks

Holch Povlsens indtog betyder, at Sdr. Felding Lystfiskerforening mister en del af sit fiskevand.

Foreningen råder i dag over cirka fem kilometer, men mister adgang til en strækning på omkring 1,7 kilometer

Foreningens formand, Henrik Jensen, siger til Skjern Å Sammenslutningens hjemmeside, at han anerkender, at det er vilkårene, når der bliver handlet jord - og at han er afklaret med situationen.

- Jeg er født imellem Troldhede og Borris, og vokset op imellem Skarrild og Uhre, så jeg kender Skjern Å og Karstoft Å, hvor jeg har fisket fra barnsben af. Det er et fantastisk område, lyder det i kommentaren fra Anders Holch Povlsen.

Anders Holch Povlsen har gennem selskabet Constantinborg, som arbejder med landbrug og vild natur, foretaget flere lignende køb.

Holch Povlsen skulle også være interesseret i at indgå et samarbejde med Skjern Å Sammenslutningen og har allerede købt 20.000 laks, som skal sættes ud i åen senere i år.

Derudover er der planer om, at han kan bidrage til arbejdet med at etablere gydebanker.

2:40
En af Danmarks rigeste mænd, Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, har investeret et stort beløb i jord omkring Skjern Å.