Præstens hjem brød i brand: - Jeg tror faktisk ikke rigtigt, at der er noget tilbage

En nabo ringede på døren, og Birgitte Nør Jahn måtte forlade sit brændende hjem i en sådan fart, at hun end ikke nåede at få sko på.

0:07

- Det er sort uheld. Det ville være rart, hvis uheld aldrig skete.

I dag blev et mareridt til virkelighed for sognepræst Birgitte Nør Jahn og hendes familie.

quoteJeg fik ikke noget med ud fra huset, men jeg tænkte, at jeg nok kunne komme ind og hente det. Men det kan man bare ikke.

Birgitte Nør Jahn, præst, Tarm

Det ringede på døren til præsteboligen i Tarm klokken 07:40. Hun havde sat sig på sit kontor for at arbejde og undrede sig over, hvem der ringede på så tidligt.

- Det brænder, skynd jer ud, sagde naboen, da Birgitte Nør Jahn åbnede hoveddøren.

Udenfor så hun, at carporten stod i flammer. Hun og manden kom ud i sikkerhed. De priste sig lykkelige over, at datteren var i skole.

Kort tid efter var hele husets tag i brand. 

Næsten alt er væk

- Jeg fik ikke noget med ud fra huset, men jeg tænkte, at jeg nok kunne komme ind og hente det. Men det kan man bare ikke, siger hun.

Brandfolkene nåede muligvis at redde nogle billeder. Måske en computer, men det er småting, fortæller præsten.

- Jeg tror faktisk ikke rigtigt, at der er noget tilbage.

Har du mere end det tøj, du har på?

- Nej, det har jeg ikke.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden. Alle skader er materielle. 

Birgitte Nør Jahn er meget taknemmelig over den støtte, familien har modtaget. Blandt andet har en kvinde afleveret et par sko.
Birgitte Nør Jahn er meget taknemmelig over den støtte, familien har modtaget. Blandt andet har en kvinde afleveret et par sko.
Foto: Morten Løvig Nielsen, TV MIDTVEST

Det hele gik så stærkt, at Birgitte Nør Jahn ikke nåede at få sko på, da hun forlod sit hjem. En lokal kvinde har efterfølgende været forbi med et par sko til hende.

- Jeg er enormt taknemmelig over, at folk kommer og spørger, om vi har brug for noget. Det betyder faktisk rigtig meget, siger Birgitte Nør Jahn.

Familien har boet i præsteboligen siden 2013.

- Jeg tror ikke, at det har bundfældet sig endnu. Det er fuldstændig surrealistisk at se på, siger hun, mens hun står foran boligen, der brænder.