Politiet troppede igen op hos Henk: Følte, de fire betjente bare brasede ind

Henk Streefkerk har igen haft en sammenkomst i sin garage ved Lyne syd for Tarm. Denne gang var de angiveligt kun fire forsamlet. Alligevel dukkede politiet op.

Fredag aften ved 21-tiden var Henk Streefkerk og tre kammerater kommet hjem fra arbejde. De skulle have sig et par fredagsøl. I den garage i Lyne syd for Tarm, hvor politiet forrige fredag dukkede op og lukkede en komsammen med 25 mennesker.

Men i fredags var de angiveligt kun fire gutter forsamlet og overtrådte dermed ikke forsamlingsforbuddet.

Alligevel fik de igen ubudne gæster lidt over midnat, da én af kammeraterne var på vej hjem.

Fire betjente brasede ifølge Henk Streefkerk ind i garagen.

- Jeg tænker, det er en voldsom beslutning. Jeg kan godt forstå, hvis de vil ud og se, om der var fest igen, men de brasede bare ind. De kunne være stoppet ved den første dør og spurgt, om de måtte komme ind og kigge, for så havde de fået lov til det, siger han til TV MIDTVEST.

Angiveligt bad Henk Streefkerk de fire betjente om at gå ud af garagen, hvorefter de ifølge ham bevægede sig i retning mod stuehusets indgang. Igen måtte han afvise dem, og til sidst kørte de igen.

Lørdag ringede han til politiet for at få afklaring på, om betjentenes fremfærd var rimelig.

- De bad mig om at skrive en klage, og det har jeg så gjort, forklarer han og slår fast:

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor de skal være fire betjente om det.

Politiet tager sine forholdsregler - særligt når der er en historik

Ifølge vicepolitiinspektør Sune Espersen fra Midt- og Vestjyllands Politi er det altid en konkret vurdering, hvordan politiet disponerer sine patruljer i forhold til opgaver.

- Vi kører derud på baggrund af en anmeldelse, og det er sådan, når vi får en anmeldelse, så vurderer vi altid, hvor troværdig anmeldelsen er, og hvilken historik der er i forhold til det konkrete sted.

- Ud fra det vurderer vi så, hvor mange patruljer der skal køre til den givne opgave. Det er selvfølgelig også sket i den her situation.

I forbindelse med den første sammenkomst i garagen, hvor de 25 deltagere blev sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet, blev en ung mand så vred, at han rev blinklyset af en politibil.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.