Politiet fandt nyt skunklaboratorium - 48-årig mand anholdt

En adresse ved Ådum gemte på et større parti skunk- og hampplanter. Den anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

Midt- og Vestjyllands Politi har over sommeren fået fat på flere sager om skunkproduktion i landsdelen. Foto: Leon Neal/AFP/Ritzau Scanpix

Midt- og Vestjyllands Politi har endnu engang lukket et ulovligt skunklaboratorium. 

Læs også Mistænkt for skunkproduktion meldte sig selv til politiet

Onsdag eftermiddag blev en 48-årig spansk mand anholdt på en adresse på Ådum-egnen sydøst for Tarm. 

Lokalpolitiet i Herning oplyser, at der på stedet blev fundet et større parti skunk- og hampplanter.

Præcist hvor meget det drejer sig om, vil politiet ikke oplyse. Det skyldes at, at den 48-årige mand skal fremstilles i et grundlovsforhør, hvor anklageren formentlig vil bede om at få dørene lukket.

For nogle år siden blev der jævnlig afsløret produktioner af skunk i det midt- og vestjyske. Dengang var det specielt vietnamesiske statsborgere, der blev anholdt.

Noget kunne måske tyde på, at der er en ny bølge på vej. I august fandt politiet i hvert fald tre skunklaboratorier i Tjørring ved Herning, Bølling ved Skjern og i Randers. 

I den sag er det lykkedes politiet at få varetægtsfængslet seks personer - spørgsmålet er så, om sagen fra Ådum fra knyttes til denne sag.

- Umiddelbart behøver der ikke at være en sammenhæng, lyder svaret fra sekretariatsleder Bent Smedegaard fra politiet i Herning.

Kort om skunk

  • Skunk er en forædlet udgave af den almindelige hampeplante. Det euforiserende stof i planten hedder tetrahydrocannabinol (THC).
  • I almindelige hampplanter er THC-indholdet fem-otte procent, mens det i skunk typisk er over 15 procent. Nogle gange kan det nå helt op på 30 procent.
  • Skunk dyrkes ofte på nedlagte landbrugsejendomme under kunstlys og med kunstvanding - såkaldte skunklaboratorier.
  • Siden 2008 har dansk politi afsløret og beslaglagt et større antal skunkfarme. Tendensen spottes også i andre europæiske lande.

Kilder: Institut for Retsmedicin, Aarhus Universitet