Politi: Hegn og tilsyn med kvæg var i orden forud for togkollision

Både indhegning og tilsynet med dyrene var okay, konkluderer politiet efter uheld, hvor tog påkørte kvæg.

Togene kører igen som normalt i det midt- og vestjyske efter en kollision mellem et tog og en stor flok kreaturer, og nu er politiet klar med den første konklusion på årsagen til uheldet.

- Vi har været derude og undersøge indhegningen, hvor kødkvæget har gået, og umiddelbart er det i orden. Der er selvfølgelig noget af det, der er revet væk, fordi kvæget er løbet ud. Tilsynet med kvæget er også overholdt af ejeren, siger politiets vagtchef, Ole Vanghøj. 

Sent fredag aften havde kvægene forvildet sig ud på skinnerne, hvor et Arriva-tog kom kørende med omkring 100 kilometer i timen. Det resulterede i en påkørsel, hvor toget blev afsporet og 19 kreaturer, herunder en 1,5 tons tung tyr, døde. 

- Der må være et eller andet, der har skræmt dem. Om det er vejret, noget der har kortsluttet hegnet eller andre dyr skal vi undersøge. Jeg kan tvivle på, om vi nogensinde får et resultat, siger Ole Vanghøj.

Sporet mellem Borris og Skjern var spærret fra fredag aften til lørdag ved middagstid. Arriva indsattet i stedet togbusser på strækningen, men nu kører togene altså igen efter planen.

Hverken togets ni passagere eller lokoføreren kom noget til ved påkørslen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.