På trods af aflysninger og begrænset publikumstal: Arrangør jubler over otte veloverståede koncerter i Hvide Sande

I sidste uge indtog den klassiske musik Hvide Sande, og på trods af corona-udfordringer, så lykkedes det hele til sidst.

Otte koncerter med store klassiske talenter og professorer blev i sidste uge spillet i Hvide Sande. Det på trods af, at det væltede ind med udfordringer på grund af coronavirus.

- Dagen før vi skulle starte, aflyste en professor, men så sprang Claus Myrup til og var i Hvide Sande 17 timer senere. Så var der en koncert på hospice, der blev aflyst, som vi så gennemførte i Helligåndskirken. En enkelt elev måtte også aflyse, fordi hun ikke kunne få lov til at gennemføre sit semester i Norge, hvis hun skulle have 14 dages karantæne, men der fandt vi også hurtigt en erstatning, fortæller projektleder Sigrid Kongshøj-Munch lettet.

Og så var der også det med størrelsen af koncerterne.

- Alle koncerterne blev gennemført, selvom der selvfølgelig var væsentligt færre til stede, end de plejer at være. Vi måtte max være 116 i kirken, så det var vi til åbningskoncerten, siger projektlederen.

Hvide Sande Masterclass

De otte klassiske koncerter i Hvide Sande er en del af Hvide Sande Masterclass 2020, der er en international masterclass for unge klassiske pianister, violinister, bratschister, cellister og kammermusikere.

Den store masterclass har betydet, at der nu i 14 år har været klassisk musik i Hvide Sande hvert eneste år, når unge musikere og professorer sammen har spillet deres koncerter.

I år var det dog en meget særlig oplevelse for projektleder Sigrid Kongshøj-Munch. Det er ikke bare hendes første år som projektleder, men hun havde heller ikke overværet en klassisk koncert siden marts, da landet lukkede ned.

- Jeg tror, folk var så sulte for endelig at kunne spille koncert, for der var mange, for hvem det var den første koncert siden nedlukningen siden marts. Det var også den første jeg var til. Så det var en meget emotionel oplevelse at få lov til at spille igen. Alle var bare ultraglade og stemningen var så høj, jubler hun.

I videoen øverst i artiklen kan du komme helt tæt på årets masterclass.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.