Over 7000 grise døde: Det skal der ske nu

Oprydningsarbejdet er startet for Brand & Redning MidtVest, efter en storbrand raserede gård fyldt med grise.

Mange grise mistede livet i branden. Andre blev efter råd fra en dyrlæge aflivet på stedet, mens de mest uskadte blev sendt direkte til slagteriet.
Mange grise mistede livet i branden. Andre blev efter råd fra en dyrlæge aflivet på stedet, mens de mest uskadte blev sendt direkte til slagteriet.
Foto: Natasja Fie Danielsen, TV MIDTVEST

En storbrand brød onsdag morgen ud på en svinefarm ved Lem sydøst for Ringkøbing, og nu venter et større oprydningsarbejde.

Det oplyser indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest Lars Lyngvig.

- Vi er ude på adressen for at følge op på det udstyr, vi havde derude i forbindelse med brandslukningen. Så i dag (torsdag, red.) skal vi vaske tøj og tjekke vores udstyr, for nogle ting går jo stærkt i sådan en større indsats, fortæller han og tilføjer, at beredskabet også er ude at snakke med gårdejerne om i går.

Ifølge indsatslederen er brandårsagen endnu ukendt, og det arbejde ligger nu hos politiet.

Over 7000 grise døde

Lars Lyngvig fortæller, at flere grise døde på grund af branden. 

Mange grise mistede livet i selve branden. Andre blev efter råd fra en dyrlæge aflivet på stedet, mens de mest uskadte blev sendt direkte til slagteriet.

- Der er mere end 7000 grise, som døde i forbindelse med branden. Flere af de store søer blev kørt til slagteriet, fordi de enten havde fået røg eller var stressede, siger Lars Lyngvig, der ikke kan oplyse, hvor mange grise, der er kørt til slagtning.

0:43

Midt- og Vestjyllands Politi oplyste onsdag, at der var omkring 750 søer og 7000 smågrise på gården.

Brand & Redning MidtVest afsluttede deres arbejde onsdag ved midnatstid, og i alt arbejdede omkring 100 på stedet i løbet af dagen og aftenen.

Det var alt fra brandfolk, politi og beredskab til dyrlæger og elektriker, der var til stede under branden.

- Det har været en rigtig stor indsats, og vi reflekterer og lærer af de her store indsatser, og alt i alt er vi godt tilfredse med samarbejdet - også med gårdejerne, understreger indsatslederen.