Ove frygtede at aflive alle sine dyr: Så strømmede både gæster og penge til

I foråret frygtede Ove Nordestgaard fra Jyllands Park Zoo, at han ikke havde råd til at fodre sine dyr. I dag er han anderledes optimistisk.

Det så sort ud for Ove Nordestgaard og Jyllands Park Zoo, da de sidste år blev pålagt at lukke ned på ubestemt tid.

For selvom mange af udgifterne til både dyr og personale var intakt, så kom der ingen penge i kassen, fordi gæsterne ikke måtte besøge den zoologiske have. 

- Vi snakker om millioner. Men der må hjælpepakkerne jo hjælpe. Det er vores håb den vej rundt. Vi kan ikke leve af ingenting. Omkostningerne kører bare, sagde Ove Nordestgaard tidligere til TV MIDTVEST

quoteDet endte så godt, at efterårsferien blev en højsæsonsuge.

Ove Nordestgaard, Ejer, Jyllands Park Zoo

Men i dag er zooejeren anderledes optimistisk.

- Vi må sige, at i 2020, da vi startede ud, der var vi godt nok vingeskudt, for ingen vidste noget. Om der var refusion, eller hvornår vi overhovedet fik lov at åbne. Vi havde da tænkt de værste scenarier, hvis vi først fik lov at åbne til august, siger Ove Nordestgaard.

Fra 28. marts er dyrene i Jyllands Park Zoo igen klar til at tage imod gæster.
Fra 28. marts er dyrene i Jyllands Park Zoo igen klar til at tage imod gæster.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Og hvad der sidste år så sort ud for parken, endte alligevel med at blive en succes.

- Det blev alligevel en kæmpe god sæson for os. Det endte så godt, at efterårsferien blev en højsæsonsuge, for der skulle folk også ud og luftes, så vi var sådan set meget heldige, siger Ove Nordestgaard.

Regeringens netop offentliggjorte genåbningsplan betyder desuden, at udendørs kulturaktiviteter, såsom Jyllands Park Zoo, allerede fra på mandag kan åbne - med krav om en negativ test, der er højest 72 timer gammel.

- Det eneste, vi håber, når der bliver åbnet op, det er at folk vil bruge nogen penge, for der skal indtjening til, siger zooejeren.

Men selvom Regeringen nu har givet lov til, at zoologiske haver må åbne fra næste uge, så holder Jyllands Park Zoo sæsonlukket til den 27. marts.

- Når vi er kommet igennem det her, som vi er nu, så ser vi kun lyst på tingene. Så nu går vi og rydder op og gør det sidste klar til sæsonstart.

Ove Nordestgaard fortæller sin historie i dette afsnit af ”På job med corona”, som du kan se her:

Oplevelsesindustrien bløder under corona, sådan har det lydt gang på gang. Men sådan er det ikke alle steder - hos Jyllands Park Zoo i Haunstrup endte de med et af deres bedste år på trods af corona.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.