Ny omfartsvej måske på vej til Ringkøbing

Borgerne i Ringkøbing kan måske se frem til en omfartsvej i stedet for en 2+1-vej, som ellers var på tegnebrættet. Vejdirektoratet har igangsat ny undersøgelse.

Vejdirektoratet er i gang med at lave en såkaldt VVM-undersøgelse. En redegørelse for, hvordan et bygge- eller anlægsprojekt vil påvirke det omgivende miljø.
Vejdirektoratet er i gang med at lave en såkaldt VVM-undersøgelse. En redegørelse for, hvordan et bygge- eller anlægsprojekt vil påvirke det omgivende miljø.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Undersøgelsen til en kommende 2+1-vej i Ringkøbing var egentlig godt i gang, men nu bliver ventetiden på resultatet lidt længere. Vejdirektoratet vil nemlig også lave en VVM-undersøgelse af en kommende omfartsvej nordøst for Ringkøbing. 

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern fredag morgen.

Det skal være en ekstra etape på den mulige udbygning af rute 15. VVM-undersøgelsen omfatter en mulig ny strækning, der skal begynde fra området omkring Kærbyvej og slutte med en opkobling til Nordre Ringvej nord for byen.

Den udvidede undersøgelse skaber glæde på borgmesterkontoret.

- Det har faktisk været vores eget ønske, at der blev etableret en ny omfartsvej. Vi kigger på nogle nye erhvervsområder i området, og der er boliger, hvor tilkørselsforholdene kunne blive udfordret af en 2+1-vej helt ind til Kuben-rundkørslen, fortæller borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V), til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Kommunens eget initiativ

Det var kommunen selv, der kontaktede til transportminister, Benny Engelbrecht (S), om muligheden for at tilføjet en omfartsvej til projektet. Det er nu lykkedes med VVM-undersøgelsen, der allerede er sat i gang.

Borgerne i Ringkøbing skal væbne sig med tålmodighed, før de kan se en mulig omfartsvej blive en realitet.

- Redegørelsen skulle have været færdig til foråret, men den bliver nu forsinket i otte måneder på grund af undersøgelsen af en omfartsvej. Det skulle dog hverken få betydning for forårets trafikforhandlinger eller andet, fortæller Hans Østergaard.

Borgmesteren oplyser også, at omfartsvejen vil 2+1-vejsprojektet dyrere, men at kommunen er interesseret i en byttehandel mellem de to vejtyper.

Den endelige VVM-redegørelse ventes færdig i begyndelsen af 2022.