Ny anmeldelse: Tyvene går målrettet efter solceller

Fra en park ved Hemmet er der stjålet 30 solcellepaneler. Dermed har der været mindst fem tyverier på et par måneder i Midt- og Vestjylland.

Politiets døgnrapport rummer endnu engang en anmeldelse om tyveri af solcellepaneler (arkivfoto).
Politiets døgnrapport rummer endnu engang en anmeldelse om tyveri af solcellepaneler (arkivfoto).
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

Solceller ser ud til at være i høj kurs på det sorte marked under energikrisen.

Politiets døgnrapport i Midt- og Vestjylland rummer endnu engang en anmeldelse om tyveri fra en solcellepark.

Denne gang gik det ud over en park, der er ved at blive opført på Bandsbølvej ved Hemmet.

Fra lørdag til mandag morgen har ukendte gerningsmænd stjålet 30 solcellepaneler til en værdi af cirka 50.000 kroner fra parken.

 - Der lå også nogle kobberkabler på stedet, men dem har man ikke taget med. Det bestyrker blot mistanken om, at tyvene gik direkte efter solcellerne, fortæller politiassistent Morten Slot fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Videoovervågning

En hurtig optælling viser, at der på et par måneder har været mindst fem tilfælde af solcelle-tyverier i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

Det er blandt andet gået ud over en solcellepark i Kvosted ved Løgstrup, hvor der tre gange var ubudne gæster forbi. Ved det mest omfattende tyveri forsvandt der 160 solcellepaneler. 

Og i sidste uge blev der stjålet 20 solcellepaneler fra en park på Nr. Søbyvej ved Stoholm. 

De stjålne solceller fra Hemmet vejede i øvrigt omkring et ton, så tyvene må have haft gang i noget større grej for at slippe væk med godset.

- Der skulle findes noget videoovervågning fra stedet, så nu skal vi have undersøgt, om det kan hjælpe os videre i sagen, siger politiassistent Morten Slot.