Nu fortæller virksomhed, hvordan dødsulykke kunne ske

Virksomheden Funkisfood er fredag ramt af sorg, da en kvindelig medarbejder har mistet livet.

0:28

Arbejdsulykken på Funkisfood ved Borris nær Skjern, der fredag morgen kostede en 57-årig kvinde livet, skete, da en truckfører skulle flytte nogle råvarer. 

Det skriver virksomhedens direktør, Morten Hingsberg, og bestyrelsesformand, Peder Kjølhede, i en pressemeddelelse. 

Nogle af råvarerne faldt ned, da truckføreren flyttede dem, og ramte den 57-årige medarbejder, som afgik ved døden. 

Politiet fortalte tidligere fredag, at kollegaerne udøvede førstehjælp, indtil en lægehelikopter nåede frem, men på trods af kollegaernes indsats kunne kvindens liv ikke reddes.

I pressemeddelelsen skriver Funkisfood, at politiet og Arbejdstilsynet har undersøgt forholdene omkring ulykken, og at virksomheden efter aftale med de to myndigheder har genoptaget produktionen. 

Virksomheden afventer nu en nærmere undersøgelse, som skal klarlægge, om der skal ske ændringer efter ulykken.

Funkisfood indkøber, forarbejder og fremstiller produkter, der primært hører under kategorien kolonialvarer. Det tæller blandt andet nødder, mandler, frø, kerner og mysli.

Direktøren og bestyrelsesformanden skriver i pressemeddelelsen, at de ansatte er berørte af ulykken, og at de fredag formiddag har fået hjælp fra både en psykolog og en præst. Psykologhjælpen vil også blive stillet til rådighed i de kommende dage.

Virksomheden sender sin dybeste medfølelse til den afdødes familie, som er underrettet. Bestyrelsesformand Peder Kjølhede sagde følgende til TV MIDTVEST fredag formiddag:

- Det er en tragisk ulykke. Vores fokus er på de efterladte og dem, der står tilbage.

Politiet fik anmeldelsen klokken 06.23.