Naturkraft snart klar til åbning: - Vi vil beskrive og lege med naturens kræfter

25 fastansatte står klar til at tage imod gæster, når Naturkraft åbner.

Jørgen Lund Møller er formidlings- og oplevelseschefen i Naturkraft.
Jørgen Lund Møller er formidlings- og oplevelseschefen i Naturkraft.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Der er travlt I Ringkøbing, hvor der den 4. juni i år åbner et nyt naturanlæg.

Naturkraft, som anlægget skal hedde, er under opbygning til en pris på 275 millioner kroner. En 628 meter lang ringvold skal danne ramme om den nye, store attraktion i Ringkøbing, som formidlings- og oplevelseschefen i projektet, Jørgen Lund Møller, beskriver således:

- Det er en oplevelsesarena, hvor vi vil beskrive og lege med naturens kræfter. Vi bruger tre ord: Iagttag, prøv og forstå, siger han.

Når dørene til det nye naturanlæg åbner, står 25 fastansatte og dobbelt så mange frivillige klar i dørene.

Naturens kræfter

Selvom det ikke er til at forudsige, så håber Jørgen Lund Møller, at Naturkraft vil få besøg af 2- til 300.000 gæster i den første sæson.

For naturen i Vestjylland er noget, der ikke findes andre steder i landet.

- Det er herude, vi har og mærker naturens kræfter med den voldsomme vestenvind, havet, der bruser, åen, der bringer regnvand ud, siger formidlings og oplevelseschefen.

Afhængigt af, hvor mange der kommer til naturanlægget, er det planen, at der skal være særudstillinger, som skal være skiftende hvert andet til tredje år.

Det første spadestik til Naturkraft blev taget i 2017. Siden er man kommet tættere på deadline, men det presser ikke dem, der går og gør klar.

- Der er ingen nerver. Vi arbejder bedst under pres. Det er rarest, siger Lasse Simonsen, der er opsætter.

Om naturkraft

2:04
275 millioner kroner. Det er, hvad det anlægget Naturkraft har kostet. For de penge har man købt en 628m ringvold, der skal danne ramme for den nye attraktion i Ringkøbing Den 4. juni slår 25 fastansatte og dobbelt så mange frivillige dørene op, men der er et stykke vej endnu.