Naturkraft lukker ned for at spare på strøm og varme: Fornuftig fremgang og overholdte budgetter

Oplevelseparken Naturkraft i Ringkøbing lukker ned for vinteren for at spare penge på energiregningen. Den udskældte park har haft en "fornuftigt" sæson med fremgang i antallet af gæster.

Det er gået fremad for Naturkraft i 2022, men parken har fortsat brug for at udvikle formidlingen.
Det er gået fremad for Naturkraft i 2022, men parken har fortsat brug for at udvikle formidlingen.
Foto: NaturKRAFT

Selv om oplevelsesparken Naturkraft egentlig er designet til vind og vejr og var tænkt som en helårsattraktion, så lukker parken nu ned for vinteren.

Det skriver Naturkraft i en pressemeddelelse.

Driftsudgifterne til strøm og varme stiger nemlig, samtidig med at antallet af gæster i egnens mange sommerhuse flader ud.

Der har siden åbningen i 2020 været heftige diskussioner om Naturkraft, fordi antallet af gæster aldrig er kommet i nærheden af de 285.000 årlige gæster, der var målet, da parken blev planlagt.

Ledelsen og driften blev i februar lagt ind under Ringkøbing-Skjern Museum, og vinterlukningen skyldes også, at der er brug for at udvikle på formidlingen i parken, skriver Naturkraft i pressemeddelelsen.

- Ambitionen er helt klart, at Naturkraft skal være en helårsattraktion. Når vi så alligevel vurderer, at det er mest hensigtsmæssigt at lukke ned i år, så ligger der flere overvejelser bag, siger Mette Bjerrum Jensen, der er direktør for Ringkøbing-Skjern Museum. 

- Vi kan forvente et lavt besøgstal i de kommende måneder, og derfor vil vores el- og varmeudgifter blive for store i forhold til indtægterne. Desuden har vi brug for at rumstere i bygningen, så vi kan opgradere formidlingen hen over vinteren, siger direktøren. 

Budgettet for 2022 er overholdt, besøgstallet er steget med 33 procent i forhold til 2021, og Naturkraft har fået flere positive anmeldelser fra gæsterne, skriver Naturkraft i pressemeddelelsen.

Oplevelsesparken er vinterlukket fra 14. november og frem til vinterferien i 2023, dog kan skoleklasser fortsat besøge parken.

Har du et tip?