Naturfotograf filmede ulv i flere timer: - Det var en helt unik oplevelse

Fotograf Lars Mikkelsen fra Hjerm troede næsten ikke sine egne øjne, da han i tre timer fik lov til at opleve en hunulv, der hvilede sig på heden ved skydeterrænet ved Borris. Se videoen her.

Lars Mikkelsen fra Hjerm er vant til at færdes i den midt- og vestjyske natur, hvor han som wildlife-fotograf fanger naturen gennem sin kameralinse. Og det har flere gange givet ham store naturoplevelser.

quoteDet var en helt unik oplevelse at få lov til at stå og observere en ulv i naturen i tre timer.

Lars Mikkelsen, naturfotograf

I weekenden en af de helt store.

- Det var en helt unik oplevelse at få lov til at stå og observere en ulv i naturen i tre timer. På en skala fra 1 til 10, der ryger den altså helt op på en 9 ½’er, forklarer han i dag til TV MIDTVEST.

Fra kongeørn til hunulv

Natten til lørdag var Lars Mikkelsen sammen med en ven og sit kamera taget til Borris Skydeterræn, der ellers normalt er lukket for offentligheden, men som i nogle weekender åbner for nysgerrige. Og en af dem er Lars Mikkelsen, der egentlig gik på jagt efter nogle gode skud af havørne.

- Men da vi så kom, så var der også en kongeørn, som vi så fulgte nogle timer ud på morgenen. Den trak en masse fuglekiggere til, som vi så lige pludselig kunne se samledes ude på heden.

Og det var der en ganske særlig grund til, for derude, på den vestjyske hede, der lå en hunulv og slængede sig.

quoteNormalt ser man måske ulven i nogle få sekunder, hvis den for eksempel krydser en vej. Men her stod vi bare og så på hende, der kløede sig lidt, gabte og strakte sig. Det var helt vildt.

Lars Mikkelsen, naturfotograf

- Vi stod på cirka en kilometers afstand og kunne betragte hende i tre timer. Hun tog tydeligvis et hvil, og sov faktisk i næsten to en halv time ud af de tre timer, vi observerede hende, fortæller Lars Mikkelsen.

Jagt og løb fik ulven til at søge væk

Når hunulven denne morgen tog sig en lur netop på heden og ikke i skoven, som ellers er ulvens foretrukne sted, så skyldes det ifølge Lars Mikkelsen, at der inde i skovområdet denne weekend var jagt og løb med hundeslæder. Derfor måtte hunulven finde ro et andet sted end det sædvanlige.

- Og ude på heden kunne man se, at hun var fuldstændig tryg, selvom hun godt vidste, vi kiggede, forklarer han. 

Som naturfotograf har han tidligere set ulve, alligevel var weekendens oplevelse helt speciel.

- Normalt ser man måske ulven i nogle få sekunder, hvis den for eksempel krydser en vej. Men her stod vi bare og så på hende, der kløede sig lidt, gabte og strakte sig. Det var helt vildt.

Lars Mikkelsen hjælper ofte den nationale ulveovervågning – Ulveatlas – med informationer og data, fra sine mange ture i naturen. Nu får de så også videodokumentation til samlingen.

- Inden mødet havde vi fundet spor og en lort, som vi har gjort de sidste gange også, men i dag var der altså opvisning af det prægtige og helt fredelige smukke dyr, siger naturfotografen og forklarer, at hunulven efter alt at dømme er en af hvalpene fra kuld to i Stråsø Plantage. 

Hunulven har opholdt sig i skydeterrænet i Borris siden februar sidste år. 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Natur.