Messi, Ronaldo og Bendtner: Joakim lever af at sælge sjældne fodboldtrøjer

Joakim Breum Mogensen drømte om at blive professionel fodboldspiller. Det blev ikke til noget, men så begyndte han at samle på fodboldtrøjer.

2:05
Joakim Breum Mogensen sælger brugte fodboldtrøjer, der ikke produceres længere og ikke kan købes i butikkerne.
Foto: Simon Hvid Sig, TV MIDTVEST

Var det noget med en langærmet Cristiano Ronaldo-trøje fra hans debutsæson i Manchester United?

Eller hvad med en Barcelona-trøje fra 2005 med Messi som nummer 30, eller en Nicklas Bendtner-trøje fra Arsenal anno 2007?

Det er nogle af de varer, som Joakim Breum Mogensen fra Skjern har på hylderne i sin webshop Secondfootballshirts.dk.

Den 21-årige vestjyde har specialiseret sig i at sælge brugte fodboldtrøjer, der ikke produceres mere og ikke kan købes i butikkerne. 

Det er trøjer, der for mange fodboldfans er forbundet med helt særlige minder.

- Det kan være trøjer, du forbinder med en bestemt fodboldkamp, en kamp du så med en af dine bedste venner eller en Champions League-kamp, der hvor der blev scoret et eller andet vanvittigt mål, forklarer han.

0:56
Joakim Breum Mogensen viser her nogle af de sjældne fodboldtrøjer, han har på lager.

Som dreng drømte han om at blive professionel fodboldspiller. Sådan gik det ikke, men da han kom på efterskole begyndte han at samle på fodboldtrøjer, og den hobby har han nu omsat til sit levebrød.

Den nye webshop gik i luften i august, og der er pænt gang i forretningen med 50 til 100 solgte trøjer om måneden.

- Det er altid lidt tight i starten, men der er heldigvis overskud, og jeg kan godt betale mine udgifter. Nogle måneder er selvfølgelig bedre end andre, men det tegner godt og vækster stille og roligt hele tiden, siger han.

Den unge iværksætter er i øvrigt fan af Liverpool og Real Madrid. Og hans favoritspiller over alle andre er Cristiano Ronaldo.