Melding om surfer i havsnød ved Søndervig var falsk alarm: Ring hellere en gang for meget

Kystredningstjenesten var hurtigt til stede i Søndervig, da de fik en melding om en surfer i var i havsnød. Det viste sig dog at være falsk alarm.

Det var lige ved at gå galt i de vilde, vestjyske bølger i dag for en mand, der havde taget sit stand-up-paddleboard med i vandet ved Søndervig. Eller sådan så det i hvert fald ud for en tysker på standen.

Omkring middagstid modtog forsvarets operationscenter i Karup nemlig en anmeldelse om, at en person på et paddleboard så ud til at være i knibe.

- Der er nogle, der observerer en stand-up-paddler, der måske er i havsnød. Men selv om han var i tvivl, så er vi ikke i tvivl, så vi sendte mænd afsted, fortæller Simon Skelkjær, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Surferen kom selv i land, da han kunne se folkene på stranden.
Surferen kom selv i land, da han kunne se folkene på stranden.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

Surferen var ikke i knibe

Forsvarets operationscenter i Karup sendte også en båd i vandet og kystredningstjenesten til Søndervig, inden politiet selv dukkede op i en patruljevogn.

Men det viste sig hurtigt, at stand-up-paddle-surferen var ikke på noget tidspunkt havde været i knibe. Alligevel er politiet glade for, at folk er opmærksomme langs vestkysten.

- I denne situation var stand-up-paddeleren ikke i havsnød, og havde ikke været det. Men det kan selvfølgelig se sådan ud, hvis man ikke har kendskab til det. Så folk må meget gerne være opmærksomme på, om personer i vandet har kontrol eller er mere paniske, siger Simon Skelkjær fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Vestkystens bølger buldrer denne weekend i efterårsvinden. Tidligere på dagen var der også helikopter i luften ved Hvide Sande, hvor en højskoleelev var forsvundet efter en badetur.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.